Toptennis komt naar Den Haag

De nationale en internationale tennis(sub)top dames en heren komt van 1 tot en met 7 juli naar Sportcentrum de Rhijenhof aan de Noordweg 44A in Den Haag voor de tweede editie van het internationale ITF World Tennis Tour The Hague powered by Burgersdijk tennis. Local hero Arantxa Rus, de huidige nummer 132 van de wereld, heeft reeds toegezegd om aan dit toernooi deel te gaan nemen.

Het ITF World Tennis Tour The Hague wordt het grootste en hoogst genoteerde toernooi van Den Haag en omstreken in 2019. Tijdens dit toernooi zullen spelers en speelsters met posities op de wereldranglijst tussen 120 en 500 zich tonen op de banen van Sportcentrum de Rhijenhof aan de Noordweg. Dit kunnen jonge aanstormende talenten zijn die toernooien als deze als springplank naar de Top 100 gebruiken, maar ook oud toppers op de weg terug omhoog op de wereldranking.

Bij de dames is het toernooi een stapje gestegen op de ladder naar $ 25.000, bij de mannen gaat het om $ 15.000. De Challenger bij de dames verwacht de meeste speelsters van het huidige Fed Cup team exclusief Kiki Bertens, zoals gezegd Arantxa Rus, maar ook Richel Hogenkamp en Lesley Kerkhove willen komen spelen.

Jacco Eltingh, Technisch Directeur KNLTB: “Het is fantastisch voor het Nederlandse toptennis dat we ook dit jaar weer kunnen genieten van nationale en internationale toptennissers bij de ITF World Tennis Tour The Hague. Na vorig jaar te zijn toegetreden tot ITF World Tennis Tour zijn we dan ook blij dat onze gecertificeerde partner, Burgersdijk tennis, bereid is om dit succesvolle toernooi wederom te organiseren. Daarnaast is het verhogen van het prijzengeld bij de dames een mooie stap richting het neerzetten van een nog sterker (inter)nationaal deelnemersveld en een geweldig toernooi.”
Ook de gemeente Den Haag is uiteraard weer erg blij met de nieuwe editie en de gemaakte kwaliteitsslag richting de tweede editie. Burgersdijk tennis laat de talentvolle Haagse regio op deze manier weer extra zien in de tenniswereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.