Tienermediation, voor jongeren die iemand nodig hebben in lastige tijden

Scheiden, het komt steeds vaker voor. Als kind zijnde kom je in een situatie terecht waar je niet om gevraagd hebt. Maar met wie kun je hierover praten? Hoe werkt het bij andere leeftijdsgenoten? Hebben zij ook zoveel vragen? iMediators is op 30 mei gestart met Tienermediation, kosteloos voor tieners van 12 t/m 18 jaar.

“Wij zien vaak in de praktijk terug dat kinderen onbewust lijden onder de scheiding van hun ouders. Met de ouders kunnen zij er niet over praten, omdat de kinderen zich op dat moment teveel voelen. Daardoor kunnen zij de emoties die zij hebben niet kwijt, wat enorme gevolgen voor de toekomst kan hebben,” aldus Michiel Hordijk, mediator bij iMediators.

Door middel van een besloten Facebookgroep en een telefoonnummer waar je naar kunt WhatsAppen, hoopt iMediators een lagere drempel te creëren voor tieners die te maken krijgen met een scheiding.

“Ik ben een kind van gescheiden ouders. Ondanks dat zij er alles aan hebben gedaan om mij goed door het proces te begeleiden, had het voor mij fijn geweest als ik met leeftijdsgenoten had kunnen praten die in een soortgelijke situatie zitten. Mijn vrienden boden veel steun, maar voor hen was het lastig om zich in mijn situatie te verplaatsen. Momenteel volg ik de opleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener en ben ik als Tienermediator aangesloten bij iMediators,” vertelt Anniek Put.

Naast het persoonlijk contact wat de tienermediators bieden, delen zij ook verhalen en tips die je kunnen helpen bij het scheidingsproces. Wil je contact opnemen met een tienermediator? Stuur dan een berichtje naar tienermediation@imediators.nl of kijk op www.tienermediation.nl. Wil je liever WhatsAppen, stuur dan een berichtje naar: 06-83191306.

Foto: Tienermediator Anniek Put is aangesloten bij iMediators.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.