Thomas Meißner greep zijn kans toen die zich aandiende

Zondag 19 november: ADO Den Haag-Heracles Almelo. Aanvang 12.30 uur.


Laatste duel in de basis voor centrale verdediger?

Thomas Meißner staat al enkele weken in het hart van de Haagse defensie. Dat zou tegen Heracles voor de laatste keer kunnen zijn, omdat na die wedstrijd de schorsing van Tom Beugelsdijk is afgelopen. Maar de Duitser gaat er alles aan doen om dat te voorkomen.

Van de redactie

Interviews met Thomas Meißner gaan tegenwoordig in het Nederlands. Die taal spreekt de Duitser na een jaar beter dan menig buitenlander die al jaren in Den Haag woont. “En ik heb geen les genomen,” zegt hij. “In het dagelijks leven heb ik alles opgepikt. Toen ik hier kwam, heb ik na zo’n drie maanden tegen Tom Beugelsdijk en Aaron Meijers gezegd, dat ze Nederlands met me moesten praten. Zo heb ik het geleerd.”
Een taalbarrière is voor trainers soms een reden om een speler niet op te stellen. En zeker niet in de as van een elftal, waar de aansturing van het team belangrijk is. “Natuurlijk is het handig om de taal te spreken. Dat verruimt je wereld. En in het veld zorgt het ervoor dat er geen misverstanden gebeuren. Maar die zijn er trouwens nooit geweest.”

Moeilijk moment
Na de komst van trainer Fons Groenendijk veroverde de 26-jarige voormalige speler van MSV Duisburg al snel een basisplaats. Dat ging ten koste van zijn vriend Beugelsdijk. Aan het begin van dit seizoen waren de rollen omgedraaid, al vertelde Groenendijk dat het verschil tussen beiden miniem was. “Waarschijnlijk koos de trainer voor Tom omdat hij een betere voorbereiding draaide. Op de bank plaatsnemen was voor mij een moeilijk moment, omdat ik nooit bankzitter bij andere clubs ben geweest. Maar je moet dan rustig blijven, goed trainen en kijken hoe je het kan veranderen.”

Afwachten
Zijn kans kwam nadat Beugelsdijk vanwege een elleboogstoot vier duels schorsing kreeg. En die kans pakte hij. “Het gaat goed. Met de zege tegen VVV en het gelijkspel tegen Feyenoord pakken we de punten. Of ik na Heracles mijn plek kwijt ben? Dat weet ik niet, laten we eerst maar die wedstrijd afwachten. Doen we het goed, dan is er voor de trainer geen reden om te wisselen.”

Goed naar mijn zin
Meißner heeft het dus grotendeels zelf in de hand of hij tegen Vitesse nog steeds in de basis staat. “Als ik weer op de bank zit, dan is dat een grote teleurstelling. Wat ik dan in de winterstop ga doen? Dat kan ik nu nog niet zeggen, dat is nog te ver weg. Een vertrek? Sommige media speculeren daarop, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Ik heb het hier heel goed naar mijn zin, voel me bij ADO Den Haag prima, dus het liefste blijf ik hier.”
Zijn antwoorden in vlekkeloos Nederlands zijn daarvan het bewijs.

Foto: Laurens Lindhout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.