Thomas Kristensen wil graag blijven

Donderdag 21 april: ADO Den Haag-AZ. Aanvang 18.30 uur.

‘Ik ben bereid om minder te gaan verdienen’

Thomas Kristensen staat voor een dilemma. De Deense routinier wil graag blijven, maar weet nog niet of de club hem wil of kan houden. In zijn beslissing laat hij niet alleen zijn kansen op speelminuten maar ook heel nadrukkelijk zijn thuissituatie meewegen. “Ik ben bereid om minder te gaan verdienen om te kunnen blijven.”

Van de redactie

‘Rommelig’ zo noemt de middenvelder uit Kopenhagen zijn seizoen. Begonnen als aanvoerder verloor hij na een aantal wedstrijden zijn basisplek. Lange tijd bleef hij verstoken van basisplaatsen tot vlak voor de winterstop. En in het nieuwe jaar zat Kristensen ineens weer op de bank, totdat hij de vierde middenvelder in het team van Henk Fraser werd. Om tegen FC Groningen en Vitesse toch weer op de bank terecht te komen en tegen Willem II weer in de basis verschijnen. “Tja, ik had ook gedacht dat ik vaker in de basis zou staan. In de laatste vier wedstrijden dat ik vanaf het begin speelde, haalden we tien punten. Dus als je naar de statistieken kijkt, zou ik moeten spelen. Maar voetbal is meer dan statistieken en ik moet ook naar mijzelf kijken of ik het wel of niet goed doe. Nee, ik ga niet aan de trainer vragen waarom ik ernaast sta. Hij heeft gewoon een moeilijke beslissing te maken als hij tussen mij en Timothy Derijck moet kiezen.”
Die keuze heeft Fraser in de laatste twee duels van het seizoen niet. Dan zal de Belg op de tribune zitten omdat hij anders meer dan 25 duels heeft gespeeld en automatisch zijn contract wordt verlengd. Dat laatste kan ADO Den Haag zich in de huidige financiële situatie niet veroorloven. “Ja, maar op die manier wil ik niet in de basis komen. Dat geeft geen goed gevoel. Ik vind de situatie vooral voor Timothy vervelend.”

Aflopend contract
Maar niet alleen zijn concurrent weet niet waaraan hij toe is. Ook Kristensen heeft een aflopend contract. “De club zegt dat ze me een aanbieding zal doen. Dat wacht ik af. Ik hoop die zo snel mogelijk te krijgen.”
Het liefst wil de voormalig Deens international in Den Haag blijven. De belangrijkste reden hiervoor is dat zijn familie het hier heel erg naar zijn zin heeft. “De beslissing van de familie is heel belangrijk. Al twaalf jaar moet mijn vrouw mij voor het voetbal achterna reizen. Nu is haar stem en die van mijn twee kinderen belangrijk. Ik hoop op een meerjarig contract. Daarvoor ben ik best bereid minder te gaan verdienen.”

Foto Laurens Lindhout

Toekomstplannen
Dat hij een dergelijk offer wil brengen, heeft ook met zijn toekomstplannen te maken. De middenvelder wil in Nederland zijn trainersdiploma’s halen. “Ik heb me al ingeschreven voor de cursus en hoop dat ik bij de jeugd van ADO Den Haag straks iets kan doen. Maar het hangt allemaal van de aanbieding af of ik daarmee in september kan beginnen. Is die aanbieding niet goed, dan zal ik volgend seizoen ergens anders voetballen. Maar liever niet.”

Foto: Thomas Kristensen: “Voetbal is meer dan statistieken.”

Foto Laurens Lindhout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.