Thijmen Goppel is op zoek naar meer speeltijd

Donderdag 25 april: ADO Den Haag-Excelsior. Aanvang 18.30 uur.


Rechtsbuiten niet tevreden over zijn eigen seizoen

Vorig jaar bereikte hij in sneltreinvaart al zijn doelen. Dit seizoen verre van. Thijmen Goppel moet genoegen nemen met invalbeurten. Dat moet anders, want de buitenspeler wil aan spelen toekomen.

“Met het team gaat het beter dan met mij persoonlijk”, zegt Goppel als hij enkele wedstrijden voor het einde van de competitie een conclusie trekt. “We zijn veilig, dat is goed. Maar voor mij is het geen goed seizoen.”
Dat ligt aan het gebrek aan speeltijd die hij krijgt. De inwoner van Roelofarendsveen had dit seizoen geen basisplek en moet het tot nu toe met twintig korte invalbeurten doen. Een schril contrast met vorig seizoen toen Goppel al zijn doelstellingen haalde: meetrainen met het eerste, een contract verdienen en meedoen met het eerste, waarvan negen keer in de basis. “Ik had gehoopt dat ik dit seizoen kon doorpakken. De keren dat ik vorig seizoen speelde, heb ik het laten zien. Maar helaas heb ik dit jaar niet zoveel kansen gekregen.”

Concurrentie
Dat komt vooral door de concurrentie. De 22-jarige rechtsbuiten komt vooral dankzij Sheraldo Becker, die door Fons Groenendijk steevast als een van de eersten op het wedstrijdformulier wordt gezet, weinig aan spelen toe. “Dat is ook wel terecht, want Sheraldo is in bloedvorm. Die nieuwe speelwijze met meer inzakken en er snel uitkomen, is mij op het lijf geschreven. Maar ja, daarin rendeert Sheraldo natuurlijk ook goed. Of er op de andere kant meer kansen liggen? Met Melvyn Lorentzen, Erik Falkenburg, Elson Hooi en John Goossens zijn daar al verschillende type spelers gebruikt. Alleen ik niet. Ieder heeft zijn eigen kwaliteit en het zijn allemaal goede spelers. Dus is het aan mij om de situatie te veranderen en de trainer te overtuigen.”

Grote mannenwerk
Goppel, die ook rechtsback kan spelen, kijkt alvast vooruit naar volgend seizoen. “Daarin wil ik wel aan spelen toekomen. Wel 34 duels op niveau spelen en niet meer in een beloftenelftal. In die competitie heb ik bij NEC en ADO Den Haag bijna honderd wedstrijden gespeeld, het is nu tijd voor het grote mannenwerk. Het liefst hier bij ADO Den Haag. Maar als dat niet kan wil ik verhuurd of verkocht worden naar een andere Eredivisieclub of een ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie. Zolang ik maar aan voetballen toe kom, want ik wil laten zien dat ik het niveau aan kan. Ze zeggen wel dat ik geduld moet hebben en dat heb ik ook wel, maar ik ben geen 18 jaar meer. Om stappen te kunnen zetten, zal ik echt moeten spelen. In Den Haag of ergens anders.”

Foto: Thijmen Goppel kijkt alvast vooruit naar volgend seizoen.

Foto Laurens Lindhout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.