Themamiddag kleur in het Huis van de Grootmoeders

Het Huis van de Grootmoeders organiseert op dinsdagmiddag 30 mei een themamiddag kleur onder leiding van Ineke van der Valk. De themamiddag wordt gegeven aan het Sterrenoord 81a in Bouwlust.

Kleuren is meditatief. Door kleuren en meditatie ontspan je en kijk je dieper naar jezelf. Je kiest vaak onbewust de kleuren die je nodig hebt. Dit kun je vaak terugzien bij je kledingkeuze of de inrichting van je huis. De kleuren die je kiest zeggen iets over jou: over je behoeften, je emoties, je gedachten, enzovoorts.

“In deze themamiddag, die als thema ‘Oervertrouwen’ heeft, gaan we geometrische vormen en symbolen inkleuren. De themamiddag begint met een korte uitleg over kleur en geometrie. Vervolgens is er een korte meditatie waardoor je goed bij jezelf komt. Daarna gaan we geometrische symbolen inkleuren. Na afloop bekijken en bespreken we de ingekleurde symbolen. Je mag zelf kleurpotloden meenemen, maar je kunt ook gebruikmaken van de kleurpotloden van Ineke.”

Ineke van der Valk is Kleuren- en Lichtwerker. In 2004 volgde ze een cursus over kleur en ontdekte ze wat kleur voor een krachtige invloed heeft op de psyche. Sindsdien heeft ze haar passie en missie gevonden en in 2008 heeft ze haar eigen kleurenpraktijk geopend.

Het Huis van de Grootmoeders organiseert laagdrempelige sociale activiteiten voor vrouwen van 55+ in de wijk Bouwlust. Het doel van het Huis van de Grootmoeders is om de levenservaring en wijsheid die deze vrouwen bezitten naar buiten te laten komen, eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan en de sociale cohesie in de wijk Bouwlust te verbeteren. Vrouwen uit alle culturen en alle lagen van de samenleving zijn welkom om activiteiten te volgen, maar ook om zelf een activiteit te organiseren.

Praktische informatie
De workshop Kennismaking met het Vingerlabyrint vindt plaats op 30 mei van 13.30 tot 15.30 uur in het Huis van de Grootmoeders aan het Sterrenoord 81a in Bouwlust. De kosten zijn 2,50 inclusief koffie en thee. Aanmelden is verplicht en kan tot uiterlijk 26 mei door een mailtje te sturen naar huisvandegrootmoeders@hotmail.com o.v.v. ‘themamiddag kleur’.

Kijk ook op www.huisvandegrootmoeders.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.