Theepot aan scherven, maar waar komt de ‘oude’ vuurtoren te staan?

Begin december werden de bewoners en ondernemers van Kijkduin onaangenaam verrast. De door hen zo geliefde vuurtoren zou na de verbouwing van de boulevard niet meer terugkeren. De ontwikkelaar wilde in plaats van de toren een lelijke theepot plaatsen, dat nog het meest weg had van een kermisattractie.

Een onding, een schande, een attractie die in het Sprookjesbos thuishoort, Kijkduin onwaardig. Zomaar wat reacties van de vele bewoners die op hun achterste benen stonden. Haags VVD-raadslid Chris van der Helm sprong in de bres en riep in schriftelijke vragen het gemeentebestuur op om in te grijpen en de vuurtoren te behouden.

Met succes want uit de beantwoording van de vragen blijkt dat de theepot van tafel is. Daarmee is de vuurtoren gered en de ontwikkelaar geeft aan dat er samen met de gemeente en bewoners overlegd zal worden hoe de vuurtoren een goede plek krijgt.

Chris van der Helm: “Het is fantastisch nieuws voor Kijkduin dat het icoon, de vuurtoren, gered is en die gekke theepot niet doorgaat. Het heeft zoveel mensen geraakt dat de toren zou verdwijnen. Overal lieten inwoners zich massaal horen, zelfs mensen die vroeger trouw- en kinderfoto’s bij de vuurtoren hadden gemaakt en nu publiceerden om hun band met de toren te laten zien.”

Toen de bouwwerkzaamheden begonnen is de toren weggehaald. Het markante bouwwerk ligt op de werf bij Firma Knijnenburg aan Dekkershoek te wachten op zijn nieuwe bestemming.

Foto: De vuurtoren van Kijkduin in haar oude glorie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.