Theatergroep Wateringen speelt Calendar girls

Theatergroep Wateringen speelt ‘Calendar girls’ onder regie van Adje Kloos. Het verhaal gaat als vogt: In deze tragikomedie trekken zes leden van een Engelse vrouwenvereniging op een dag hun kleren uit om te poseren voor een bijna niets verhullende naaktkalender. Dat is wel even wat anders dan een saaie kalender met alleen maar brave kerk- en landschapsplaatjes.

Aanleiding voor deze ongebruikelijke ‘goede doelen actie’ is het overlijden van de man van één van de dames. Hij leed aan leukemie en de dames willen geld inzamelen voor een nieuwe bank in de wachtkamer van het ziekenhuis. Reden genoeg om alle schroom te overwinnen, wat natuurlijk niet zonder slag of stoot gaat.

Het verhaal over de naaktkalender is waargebeurd en werd in 2003 verfilmd als Calendar Girls met onder andere Helen Mirren en Julie Walters. Theatergroep Wateringen heeft ook een kalender gemaakt. De bezoekers kunnen na afloop van de voorstelling deze kopen. Een deel van de opbrengst zal naar Team Westland gaan. Team Westland zet zich in voor (regionale) charitatieve instellingen en initiatieven die rechtstreeks of zijdelings verband houden met kanker of onderzoek naar kanker.

De voorstelling is op 7, 8, 9 en 10 juni om 20.15 uur en op 11 juni om 14.30 uur in De Toneelschuur Wateringen in Noordweg 63 te Wateringen. Entree: 12,50 euro. Reserveren kan via www.theatergroepwateringen.nl of 06-31209721.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.