The Mountaintop in Theater Dakota

Voor het eerst te zien in Nederland: dé bekroonde Broadwayhit ‘The Mountaintop’, een fantasierijke hervertelling van de laatste avond uit het leven van Martin Luther King. Dit bekroonde toneelstuk van de jonge schrijfster Katori Hall is voor het eerst in Nederland te zien. Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat King stierf. Het geweldig mooie toneelstuk ‘The Mountaintop’ is te zien op woensdag 12 december (aanvang 20.15 uur) in Theater Dakota.Martin Luther King heeft net de speech van z’n leven gegeven. Hij trekt zich terug in zijn motelkamer. Buiten stormt het; binnen wacht hem een mysterieus kamermeisje. Wat begint als een onschuldige flirt, wordt een openhartige ontmoeting die King confronteert met zijn successen en tekortkomingen. En met zijn daden en zijn dromen. Het is 3 april 1968; nog geen dag later zal Martin Luther King worden vermoord.
In ‘The Mountaintop’ kruipt acteur Dennis Rudge in de huid van niemand minder dan Martin Luther King en laat zo de mens achter de legende zien. Over hoe één stem de wereld wilde veranderen. Ontzettend mooi gespeeld en verteld. Naast Dennis Rudge ook met actrice en zangeres Joy Wielkens
Prachtige voorstelling over een icoon met een droom voor de mensheid.

Een kaartje voor de voorstelling kost €16 (Ooievaarspas €8), inclusief een drankje. Bestellen kan via www.theaterdakota.nl of 070-3265509 of aan de kassa van Theater Dakota aan de Zuidlarenstraat 57.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.