THE LIFE I LIVE MAAKT COMPLETE LINE-UP BEKEND

Haags festival op Koningsnacht en Koningsdag bevestigt 30 nieuwe namen: Kraantje Pappie, Pete Philly, Son Mieux, The Brahms, Brutus, Tom Trago, Piñata en vele anderen.

Het programma van THE LIFE I LIVE, het gratis toegankelijke festival op Koningsnacht en Koningsdag, nadert zijn voltooiing. Dit jaar vindt het muziekfestival plaats op donderdag 26 en vrijdag 27 april a.s. in de binnenstad van Den Haag. THE LIFE I LIVE is met acht buitenpodia en tal van randactiviteiten een van de grootste en meest gezellige stadsfestivals van Nederland. Nieuw aan het programma toegevoegd zijn: Kraantje Pappie, Pete Philly, Son Mieux, Brutus, Marc O’Reilly, The Brahms, Niko, Los Paja Brava, Boka de Banjul, The Lumes, The Howlin’, Supersonic Blues, Tom Trago, Luminize, Kel Assouf, Piñata, L’Chaim, Mysterious Blues Bastards, Convoi Exceptional, Small Time Crooks, Fets, Jean Paul Rena & The Space Invaders From The Unknown, New Dosis Audio, James Burki, Get The Funk Outta My Kitchen, Garden Mum, No Justice, Banana Savannah, VXUY en DJ Friss.

EERDERE BEVESTIGINGEN
Dit jaar wordt THE LIFE I LIVE voor de achtste achtereenvolgende keer georganiseerd. De Haagse binnenstad verandert dan in een festivalterrein van formaat, dat tegelijkertijd zijn intieme karakter behoudt door een uitgekiende plaatsing van verschillende kleinschalige muziekdorpen. Vorige maand bevestigde de festivalorganisatie al de komst van Roxeanne Hazes, Gallowstreet, Death Alley, The Homesick, Tim Knol, Andy Frasco, Koffie, EUT, Kornél Kovács, Bon Voyage Organisation, The Yawpers, Evil Empire Orchestra, Batobe, Dazion en Dr. Meraki.

NIEUWE ONTWIKKELINGEN
THE LIFE I LIVE is constant in ontwikkeling. Op muzikaal gebied worden de laatste trends nauwlettend in de gaten gehouden. Dit resulteert ieder jaar weer in een spannende programmering waarbij gevestigde namen worden afgewisseld met vers, opkomend talent. Ook het festivalterrein van THE LIFE I LIVE verandert jaarlijks op een organische manier. Pal aan de Hofvijver is een nieuwe speelplek toegevoegd. Vanaf een ‘Blues & Jam Bandwagon’ spelen daar bands met een geluid dat onmiskenbaar Haags is: puur en rauw met een bluesy randje. De ideale pitstop voor een flinke dosis twaalf-maten-zielenpijn.

KONINGSDAG
Op Koningsdag zijn de winkels in de binnenstad open en blijft een deel van de muziekpodia van Koningsnacht staan. Op de Grote Markstraat is een silent disco voor kids, draait een dj zomerse deuntjes en zijn er door de hele binnenstad activiteiten. Denk onder meer aan brassbands door het winkelgebied, een muzikale Willemsvaart door de Haagse grachten, de Oranjemarkt in de Boekhorststraat, de Koningskermis op het Malieveld, de Geraniummarkt op het Lange Voorhout en Dansen op Straat in de Oude Molstraat.

KRAANTJE PAPPIE
Al bijna tien jaar is hij aan de macht, Gronings hiphoptrots Kraantje Pappie. Een hele nieuwe nederhopgeneratie hijgt hem in de nek, maar Kraan laat zich niet gek maken. De voormalige judokampioen uit Jiggy Djé’s Noah’s Ark-stal dropt onverstoorbaar de ene na de andere hit en het ene na het andere topalbum. Een buitenkans om hem op Koningsnacht live aan het werk te zien tijdens THE LIFE I LIVE.

PETE PHILLY
Hij was even uit beeld, maar Pete Philly, de iconische mc die ooit triomfen vierde met zijn beatbakkende maatje Perquisite, is weer helemaal terug. Zijn in 2010 opgestarte solocarrière werd ruw onderbroken door de ziekte van Lyme, die hem jarenlang uit de roulatie hield. Maar Pete is back, zingend en rappend, met de neo-soulparel ‘Come Together’ als veelbelovende voorbode van nog meer singles en een derde soloalbum.

SON MIEUX
Twee jaar geleden contracteerde THE LIFE I LIVE ze nog als belofte met een verse Serious Talent-titel op zak, ditmaal staat Son Mieux hier aan de vooravond van hun debuutalbum en een nationale tour met soulmates The Brahms. In de tussenliggende tijd hoorde de Haagse indieband zijn muziek terug onder een aantal reclamespots, waarmee de schijnwerpers helemáál hun richting op zwenkten.

FEEST AAN ZEE
THE LIFE I LIVE is in 2018 onderdeel van de programmering van Feest aan Zee, 200 jaar badplaats Den Haag – Scheveningen. In 1818 bouwde Jacobus Pronk het eerste badhuis op Scheveningen. Dit jaar biedt de stad haar inwoners en bezoekers een zee aan festiviteiten. THE LIFE I LIVE krijgt een extra Schevenings tintje met het optreden van Piñata en speciale Feest aan Zee activiteiten op het schelpenpad van het Lange Voorhout. Een echt strandgevoel in de Haagse binnenstad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.