Tentoonstelling WSM ‘Bussen door het Westland’

Nog tot 19 maart staat het Loosduins Museum in het teken van de tentoonstelling WSM ‘Bussen door het Westland’. Er zijn unieke beelden, foto’s en objecten van de bussen, busdiensten, Pullmann Express Amova, het reisbureau Lissone Lindeman en de mensen achter de WSM uit de periode van 1923 tot 1969. De materialen zijn afkomstig van enthousiaste verzamelaars. Veel van het materiaal over de WSM bussen werd niet eerder tentoongesteld. Op de laatste dag van de tentoonstelling kan men een unieke busrit maken met afsluited een bezoek aan het Loosduins Museum.

Op 19 maart kan men in een historische WSM autobus (gebouwd in 1958 door Leyland-Werkspoor) een rondrit van ongeveer twee uur door het Westland maken. Om 13.00 uur vertrekt deze prachtige bus vanaf het Arnold Spoelplein (halte bus 26, richting Leyenburg). De rit eindigt bij het Loosduins Museum zodat men aansluitend nog de mogelijkheid heeft om de tentoonstelling over de WSM te bezoeken.
Inschrijven kan aan de museumbalie of een emailbericht naar info@loosduinsmuseum.nl sturen. Het aantal zitplaatsen is beperkt dus: ‘Wie het eerst komt, rijdt zeker mee’. NB. Deze bus is niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn vanwege de hoge in- en uitstap ten opzichte van de huidige bussen.

Deelnemers rekenen hun kaartje à € 12,50 af in de bus bij de conducteur (net als vroeger). Het kaartje is tevens toegangsbewijs voor het museum. Deze nostalgische rit wordt georganiseerd door de Stichting Oud Loosduinen/ Museum de Korenschuur en de Stichting WSM die in het bezit is van deze schitterende antieke bus.

De expositie WSM ‘Bussen door het Westland’ is in het Loosduins Museum aan de Margaretha van Hennenbergweg 2A te bezoeken op zaterdagen van 13.00 tot 17.00 uur en iedere eerste zondag van de maand van 13.00 tot 17.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.