Tentoonstelling ‘Kwintsheul begrensd’

In 2017 is de eenwording van het dorp Kwintsheul uitgebreid gevierd. Het opschuiven van de gemeentegrenzen op 1 juli 1957 maakte dat het hele dorp onder de gemeente Wateringen kwam te vallen. Het laatste deel van het feestprogramma is de expositie ‘Kwintsheul begrensd’ in De Kastanjehof van de Historische Werkgroep Oud-Wateringen & Kwintsheul.

Inwoners en verenigingen uit Kwintsheul hebben stapels foto’s beschikbaar gesteld. Samen met een collectie landkaarten geeft de tentoonstelling een beeld van de geschiedenis van het dorp door de jaren heen. Er is ruim aandacht voor de Heulse sport, de woningbouw, de veiling en het religieuze leven.

De expositie wordt feestelijk geopend door wethouder Theo Duijvestijn, voormalig tuinder in Kwintsheul, op vrijdag 16 februari 2018 om 16.30 uur. Hierna is de tentoonstelling nog drie weekenden te zien in De Kastanjehof aan de Kerkstraat 43A in Kwintsheul. De expositie is geopend op elke zaterdag en zondag tot en met 4 maart van 13.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.
De feestelijke viering van ‘Kwintsheul 60 jaar grenzenloos’ is mogelijk gemaakt door een bijdrage van Fonds Westland in het kader van de Glazen Pluim.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.