Tegemoetkoming voor hoge zorgkosten in Rijswijk

Voor Rijswijkse inwoners die door een beperking of chronische gezondheidsproblemen hoge zorgkosten hebben, is er een financiële tegemoetkoming in de meerkosten van zorg. De tegemoetkoming bedraagt dit jaar € 100,00. Het is nog steeds mogelijk om de tegemoetkoming voor 2017 aan te vragen. Dit kan nog tot 31 december dit jaar. De tegemoetkoming voor het jaar 2018 kan vanaf volgend jaar worden aangevraagd.

Er zijn drie groepen inwoners die voor de tegemoetkoming in aanmerking kunnen komen:
– inwoners die een factuur van het CAK hebben ontvangen met betrekking tot de eigen bijdrage voor een Wmo-maatwerkvoorziening (niet zijnde € 0,–) zoals bijvoorbeeld individuele begeleiding, dagbesteding, dagopvang of hulp bij het huishouden. De tegemoetkoming is bedoeld voor inwoners met een Wmo-voorziening en een inkomen boven 130% van het sociaal minimum omdat zij een eigen bijdrage voor de Wmo- maatwerkvoorziening betalen. Inwoners met een inkomen onder 130% van het sociaal minimum komen niet voor deze bijdrage in aanmerking. Zij krijgen al een tegemoetkoming in hun zorgkosten doordat zij de eigen bijdrage aan het CAK niet hoeven te betalen;
– inwoners die een factuur van het CAK hebben ontvangen met betrekking tot een eigen bijdrage voor de levering van de zorg op grond van de Wet langdurige zorg (Wlz);
– inwoners die kunnen aantonen dat ze de verplichte eigen bijdrage van de zorgverzekering de afgelopen twee jaar hebben overschreden.
De tegemoetkoming in de meerkosten van zorg kan alleen voor het lopende kalenderjaar aangevraagd worden. De aanvraagdatum geldt als peildatum.

Aanvragen
De tegemoetkoming kan worden aangevraagd met het formulier ‘Tegemoetkoming in de meerkosten van zorg’, dat staat op www.rijswijk.nl. Het formulier kan ook afgehaald worden in het stadhuis aan het Bogaardplein 15 of opgevraagd worden via telefoonnummer 14070. Gehuwden of samenwonenden die beiden voor de tegemoetkoming in aanmerking komen, moeten elk apart een aanvraag invullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.