Team Brunel kiest voor Den Haag als nieuwe thuishaven

Team Brunel ligt afgemeerd in haar nieuwe thuishaven Den Haag. Op woensdag 1 juni onthulden de Haagse wethouder Karsten Klein (Havens) en Gideon Messink (directeur van Sailing Holland) het Haagse stadslogo op de spiegel van de Nederlandse Volvo Ocean 65. De nummer twee van de Volvo Ocean Race 2014-15 zal vanaf heden volledig vanuit de Scheveningse haven opereren. Zo krijgt het Nationaal Topzeilcentrum Den Haag, een samenwerking tussen het Watersportverbond en Den Haag, er een belangrijke buurvrouw bij.

Met de komst van Team Brunel en daarmee het zeezeilen als sporttak, breidt Den Haag zich verder uit als het centrum voor topzeilen. “Wij zijn blij met onze nieuwe thuishaven”, aldus Gideon Messink. Zijn organisatie werkt hard aan een nieuwe campagne voor de volgende editie, die in het najaar van 2017 start. “Aangezien de finish van de Volvo Ocean Race 2017-18 in Den Haag plaatsvindt, is het een logische keuze om ons hier te vestigen. Onze teambase komt hier te staan, dus we zullen vanuit Scheveningen trainen en relatievaren. Dat zal veel reuring en bezoekers opleveren.” Ook Wethouder Klein is trots: “Met het onthullen van het stadswapen en stadslogo laten we zien dat de haven van Scheveningen dé hotspot voor de internationale zeilsport is. Dit is goed voor de promotie van de boot, de Volvo Ocean Race, de haven van Scheveningen en hiermee de stad Den Haag”.

Dankzij de komst van Team Brunel komen de werelden van zee- en olympisch zeilen langs de Haagse kust bij elkaar. Dat biedt grotere kansen op kruisbestuiving en doorstroming, wat het topniveau ten goede komt.

Foto: Gideon Messink (links) en Karsten Klein onthulden het Haagse stadslogo op de spiegel van de Nederlandse Volvo Ocean 65.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.