Sytske de Jong wint Arti-Shock Publieksprijs

Conservator Arjan Kwakernaak wordt erelid


In Museum Rijswijk was de afgelopen weken de Ledententoonstelling van Arti-Shock te zien. Bezoekers konden een stem uitbrengen voor de jaarlijkse Arti-Shock Publieksprijs en daarbij kiezen uit het werk van ongeveer vijftig deelnemende kunstenaars. Dit jaar werden drie kunstenaressen genomineerd: Roos van der Meijden, Sytske de Jong en Tourette van Meurs-Oxenaar. Met de grootste stapel stemmen kwam het werk ‘Schaduwbeeld’ van Sytske de Jong als winnaar uit de bus.

De Jong kreeg de Publieksprijs uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie in galerie Arti-Shock. Bij deze gelegenheid werd ook de Arti-Shock Erepenning uitgereikt aan Arjan Kwakernaak, conservator van Museum Rijswijk. Hij is al jarenlang een stimulerende kracht achter de stichting, die een platform voor kunst in Rijswijk wil bieden. Kwakernaak is hiermee benoemd tot erelid.

Over Arti-Shock
Galerie Arti-Shock is gevestigd in Schoolstraat 26 (hoek Kerkstraat) in het gezellige centrum van Oud Rijswijk. De huidige expositie – ‘Kersvers: kunst van nieuwe leden’ – is geopend van zondag 7 t/m donderdag 25 januari (woe-/do-/vrij 13-17u, zat 11-16u, zon 14-17u). De toegang is gratis. Naast de getoonde werken is ook werk uit de gevarieerde stock te koop. Meer info is te vinden op: arti-shock-rijswijk.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.