Symposium: Over Bommel gesproken…

Op 13 juni 1998 werd door Eiso, de zoon van Marten Toonder, Museum de Bommelzolder in Zoeterwoude officieel geopend. Dit museum, opgericht door directeur-eigenaar Pim Oosterheert, omvat een enorme collectie van het werk van Marten Toonder.

Naast een aantal zeer zeldzame uitgaven bezit het museum ook unieke persoonlijke stukken van Toonder zelf, waaronder zijn bureau, schrijfmateriaal zoals zijn kroontjespennen en penselen, maar ook zijn HBS-schoolagenda waar de eerste schetsen van zijn tekenkunst al zichtbaar zijn.
Nu, twintig jaar na de opening van het museum, is er alle reden om dit te vieren. Daarom zal op zaterdag 7 juli om 14.00 uur in de Rijswijkse Schouwburg een symposium plaatsvinden. Hierbij zullen sprekers van naam elk op eigen wijze het werk van Toonder belichten.

Drie grote Bommelliefhebbers komen aan het woord: Nobelprijswinnaar Gerard ’t Hooft, Toonderbiograaf Wim Hazeu en oud-minister van OCW en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, R.H.A. Plasterk.
Ter gelegenheid van dit jubileum zal een speciale editie van een origineel Bommelverhaal worden aangeboden aan twee kleinkinderen van Toonder, Milou en Irwin Toonder. Ook zullen twee striptekenaars van de nieuwe generatie, Tim Artz en Henrieke Goorhuis, gedurende het symposium demonstreren hoe zij het werk van Toonder levend houden.

Dit symposium is voor strip- en taalliefhebbers een absolute must!
Kaarten zijn verkrijgbaar via de Rijswijkse Schouwburg en kosten 10 euro.

Tekening Tim Artz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.