SV Die Haghe bindt strijd aan tegen slechte medicijnen

SV Die Haghe is een unieke samenwerking met stichting Kiddy Goodpills aangegaan. De Haagse voetbalclub en de maatschappelijke organisatie die zich inzet voor verantwoord medicijngebruik bij kinderen gaan elkaar helpen. Daarvoor werd afgelopen zaterdag, de dag dat SV Die Haghe voor het eerst in haar clubgeschiedenis naar de eerste klasse promoveerde, een overeenkomst getekend.

De voetbalclub brengt de stichting onder de aandacht van haar leden, van wie er ruim 600 in de jeugdafdeling spelen. Dat doet ze door banners, reclameborden en de naamsverbinding aan jeugdevenementen. Daarnaast is de stichting regelmatig zichtbaar aanwezig om informatie aan ouders te geven over de gevaren van medicijnen voor kinderen.

Stichting Kiddy Goodpills zet zich in voor verantwoord medicijngebruik bij kinderen. Een actueel thema dat alle aandacht verdient. Omdat het bij grondwet verboden is om medicijnen op kinderen te testen, krijgen zij vaak dezelfde medicatie als volwassenen. Alleen de dosering is aangepast aan hun lichaamsgewicht. Maar 30 tot 40 procent van die medicijnen is niet onderzocht op veiligheid of (bij)werking. Stichting Kiddy Goodpills wil dat dit wel gebeurt en zamelt geld in waardoor deze cruciale onderzoeken voor kinderen wel zullen plaatsvinden.

Naamsbekendheid en goodwill
Het is niet voor het eerst dat SV Die Haghe intensief samenwerkt met een maatschappelijke organisatie. Zes jaar lang was er een overeenkomst met de Richard Krajicek Foundation, die ook shirtsponsor van de club was. “Daar hebben we goede ervaringen mee,” zegt Tom Mulder, lid van de sponsorcommissie van SV Die Haghe. “In zes jaar tijd heeft dat voor beide partijen veel naamsbekendheid en goodwill opgeleverd. Wij hopen en verwachten dat dit met stichting Kiddy Goodpills niet anders zal zijn. De stichting sluit goed aan bij de manier waarop wij bij Die Haghe onze sport willen beleven. Als een familieclub en als een vereniging met verantwoordelijkheden naar onze leden toe.”

Meer informatie over de Stichting Kiddy Goodpills staat op de websites www.kiddygoodpills.nl en www.svdiehaghe.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.