Sportieve Tristan ondersteunt Haags Dierencentrum

‘Support me and/or mock my stupidity’


Tristan Turner loopt gedurende de maand mei 31 halve marathons om geld op te halen voor Stichting Haags Dierencentrum. Tristan is van Ierse afkomst doet dit ook om een beetje bewustzijn bij de mensen te creëren. Na een week lopen is al zijn eerste mijlpaal bereikt, namelijk het geld binnenhalen om een incubator voor de interne kliniek aan te schaffen.

Het Haags Dierencentrum, opgericht in 1877, zet zich in voor de opvang van thuisloze honden en katten, die zwervend worden aangetroffen in Den Haag of waarvan afstand wordt gedaan. Gemiddeld zo’n 1800 dieren per jaar. Het uiteindelijke doel is voor elke hond of kat weer een nieuw thuis te vinden. Tristan heeft zelf twee katten uit het Haags Dierencentrum geadopteerd.

Waarom Tristan deze bizarre uitdaging is aangegaan? “To support the amazing Haags Dierencentrum and hopefully raise a bit of money to fund the work they do. They rely solely on donations and the goodwill of people. They need a new incubator and that stuff costs more than just goodwill, sadly. Hopefully this ridiculous challenge might raise a little awareness and a little cash for an organization that has a large place in my heart.”

Blog
Voor degene die deze bizarre uitdaging op de voet wil volgen heeft Tristan op Pifworld.com zijn eigen actiepagina aangemaakt inclusief een blog waar volgers geïnformeerd worden over zijn bevindingen en ervaringen. Het gaat zelfs zo ver dat de route die Tristan loopt bijgehouden kan worden.

Enthousiasme
Beer Lankhorst, manager Stichting Haags Dierencentrum: “Eén halve marathon lopen is voor velen al een hele uitdaging. Om er 31 te lopen in één maand is zo’n enorme prestatie. Het is geweldig dat hij dit voor onze stichting wil doen. Het zou mij niets verbazen dat zijn enthousiasme en de omvang van zijn uitdaging andere mensen ook inspireert om de hardloopschoenen aan te trekken. Mij in ieder geval wel!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.