Succesvolle samenwerking bakker en slager

Ze maken al ruim tien jaar samen saucijzenbroodjes. De één het gehakt, de ander het deeg. Keurslagerij Warmenhoven en Meesterbakker Roodenrijs vinden deze bijzondere samenwerking heel gewoon. “Soms komt het ter sprake en dan vinden mensen het altijd erg leuk dat het gehakt uit onze saucijzenbroodjes vers van de plaatselijke slager komt.”

Pim Zwinkels is bakker bij Meesterbakker Roodenrijs en vindt het heel normaal dat ze het vlees van de Keurslager verwerken in de saucijzenbroodjes. “In de Vers Vijf in Wateringen zitten we onder één dak. Het gehakt van ‘de buurman’ is kwalitatief super dus voor ons is het logisch dat we dat gebruiken.” Kelvin Schreuder van Keurslagerij Warmenhoven lacht. “Elke week draai ik gehakt voor de saucijzenbroodjes van Roodenrijs. Er is zelfs een speciaal recept voor! We draaien gehakt van de ene helft mager rundvlees van Hoeve de Groenzoom en de andere helft varkensvlees, allebei hartstikke vers natuurlijk.” De bakker maakt het gehakt op smaak en verwerkt het in een broodje van bladerdeeg.

Onlangs hebben de bakker en de slager een filmpje laten maken. Hierin is te zien hoe de slager het gehakt draait en de bakker er een saucijzenbroodje van maakt. “Bart (Gardien van BGMP red.) heeft heel mooi vastgelegd hoe in dit product twee ambachten samenkomen”, vertelt Schreuder trots. “We zijn erg blij met het resultaat.”
Het filmpje is te zien op de website van de bakker, roodenrijs.meesterbakker.nl en via de sociale media kanalen. Het saucijzenbroodje is te koop in alle winkels van Meesterbakker Roodenrijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.