Succesvolle banenmarkt werkzoekende 50+ers

Donderdag 8 maart bood het WerkgeversServicepunt Rijswijk werkzoekende 50-plussers en werkgevers de gelegenheid om elkaar te ontmoeten met als inzet een match tussen kandidaten en werkaanbieders.

Op dit ’50 plus matchevent’ kwamen ruim 50 werkzoekenden af en boden 10 werkgevers in totaal 40 vacatures aan. Circa 25 kandidaten vonden een match. Zij hebben afspraken gemaakt met de werkgevers voor een vervolggesprek.
De bedrijvigheid en het economische landschap in Nederland verbeteren en zo ook in Rijswijk. Het aantal banen neemt daardoor toe. Veel Rijswijkse inwoners hebben een baan gevonden, maar toch zijn er nog veel werkzoekenden. Bijvoorbeeld onder ‘50 plussers’, een doelgroep met veel ervaring, enthousiasme en motivatie om aan de slag te gaan! De gemeente Rijswijk zet zich in om ook voor deze groep werkzoekenden de kansen te vergroten op de arbeidsmarkt.

Het ’50 plus matchevent’ is op initiatief van PvdA-raadslid Wil van Nunen tot stand gekomen. “De groep werkzoekende 45-plussers kan wel wat hulp gebruiken om aan werk te komen. Deze  banenmarkt geeft dat zetje in de rug.”

Samen
Volgens wethouder Björn Lugthart van Sociale Zaken en Werkgelegenheid staat het creëren van werkkansen voor álle werkzoekenden in Rijswijk al vier jaar hoog op de agenda van het college. “Dit kunnen we alleen samen met werkgevers. Onze gezamenlijke ambitie hebben we vorige maand nog  bekrachtigd  in het Lokaal Sociaal Akkoord. Deze banenmarkt is een eerste concrete activiteit met als doel een bepaalde groep werkzoekenden, in dit geval de 50-plussers, rechtstreeks in contact te brengen met bedrijven die voor hen vacatures hebben.“

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.