‘Succes is al behaald, er komt geen woontoren’

Den Haag – Hart voor Den Haag/Groep de Mos mengt zich in de discussie over de mogelijke komst van een appartementencomplex in de Aaltje Noordewierstraat, naar aanleiding van berichtgeving hierover in deze krant, op de plek waar nu de Ontmoetingskerk staat. Maar alleen al het feit dat het eerste ontwerp van tafel is, vindt de partij een behaald succes.

Fractievoorzitter Arjen Dubbelaar was eveneens bij de presentatie van de projectontwikkelaar aanwezig: “Als de projectontwikkelaar een plan presenteert, is het logisch en juist wenselijk dat er reacties uit de buurt komen. Ik roep ook iedereen op om de problemen die leven in de buurt te inventariseren. Één ervan is de onveiligheid op de Aaltje Noordewierstraat, een debat over extra maatregelen is door ons geagendeerd in de gemeenteraad.”

Ook wijst Dubbelaar erop dat zijn partij in het verleden actief heeft gedemonstreerd tegen de komst van een woontoren op de desbetreffende plek. We nemen de zorgen juist serieus. Er kan niet zomaar een bouwproject plaatsvinden, zonder draagvlak in de buurt.  Maar dit kost wel tijd, want gaat niet van de een op de andere dag! Maar laten we ook vooral niet vergeten dat het al een succes op zich is dat er geen hoge woontoren komt, zoals eerder gepland. Het is nu logisch dat er nu een nieuw plan ligt, maar dit moet wel kunnen rekenen op draagvlak onder de direct omwonenden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.