Studenten voor het goede doel naar Afrika

Roy Volkering uit Wateringen en Cas Schipaanboord uit Zoetermeer zijn een paar weken geleden begonnen aan het laatste jaar van de opleiding. Ze volgen de studie ‘Technisch specialist personenwagens’ aan het ROC Mondriaan Tinwerf in Den Haag. Als onderdeel van het examenjaar moeten ze een eindstage lopen. Als stageplek kozen de twee monteurs in-opleiding niet voor de garage om de hoek, maar voor een project 7200 kilometer verderop, in Gambia en Senegal. En, om het avontuur compleet te maken, gaan ze er met een zelf gerepareerde auto heen.

Het idee is dat ze 19 februari drie weken lang naar Gambia en Senegal gaan rijden om daar vervolgens zeven weken lang les te geven. Dat doet het tweetal via de stichting Go for Africa. Deze stichting gaat elke jaar met verschillende groepjes van verschillende opleidingen met de auto naar Gambia en Senegal. Daar laten ze over verschillende onderwerpen van die opleiding lessen en lesmateriaal achter. Dit goede doel is gestart om mensen daar technisch op te leiden zodat ze een in de toekomst een inkomen kunnen verzorgen. “Met onze technische opleiding konden we de kans natuurlijk niet laten schieten. We vertrekken vanuit Bakel met alle andere teams die meerijden met de stichting.

“We gaan de heenreis afleggen in een Hyundai Galloper. Toen we hem kochten had hij een lekke koppakking. Dat is nu gerepareerd en hij rijdt weer als nieuw. Ook hebben we de kop laten afpersen door het revisiebedrijf Arrows en hebben we de Jeep zelf een grote beurt gegeven. De auto laten we overigens achter als lesmateriaal. De auto hebben we gekocht met voorgeschoten geld. We hebben dus geld nodig omdat terug te betalen. Daarnaast hebben we het geld nodig voor ons onderhoud, de benzine enzovoorts. We zijn dus hard opzoek naar sponsoren en donateurs!”

Wie Cas en Roy wil volgen en/of steunen, kan meer informatie vinden via www.facebook.com/MondriaanforAfrica of email: cas-roy@hotmail.com.
Doneren kan via rekeningnummer NL 05 ABNA 0980 1194 13 t.n.v. Go for Africa.
Met de mededeling: Cas en Roy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.