Studenten denken mee met de gemeente

Afgelopen vrijdag ging het Bestuursatelier van start. Burgemeester Michel Bezuijen en wethouders Björn Lugthart (Zorg en Volksgezondheid) en Marloes Borsboom  (Jeugdzorg en Welzijn) heetten de 35 studenten Bestuurskunde en overheidsmanagement welkom en lichtten de vraagstukken toe die zij de komende tijd gaan uitwerken.

Innovatie
Hoofdvraag van het Bestuursatelier is hoe verder vorm te geven aan het innovatieprogramma in het sociaal domein van Rijswijk. De vragen die de studenten daarbij gaan uitwerken zijn heel divers. Zo wordt er onderzocht hoe het staat met de saamhorigheid in Rijswijk, het opleiden van vrijwilligers, de samenwerking tussen huisartsen en andere partijen bij patiënten met sociaal emotionele problemen, het versterken van de onderlinge contacten en activiteiten van flatbewoners en hun buurt, de begeleiding van gezinnen in echtscheiding, jongerenhuisvesting, een brede aanpak voor gezond opgroeien in Rijswijk, valpreventie bij ouderen en de aanpak van schuldhulpverlening.

Frisse blik
De samenwerking met de studenten is een logische stap, vindt burgemeester Bezuijen. “Wij zijn een gemeente waar veel ruimte is voor innovatie. We vinden het belangrijk om kennis en nieuwe inzichten toe te passen. Ik verwacht dat de studenten met hun frisse blik ons verder gaan helpen goede vervolgstappen te maken.”
De studenten gaan twee maal 10 weken aan de slag met de combinatie van theorie en praktijk. Begin volgend jaar presenteren zij hun analyses en aanbevelingen aan de gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.