Strijd tegen mensenhandel: Walk for Freedom door Den Haag

Een stil statement van 200 vrouwen lang liep zaterdag door de Haagse binnenstad. Met de Walk for Freedom vroegen zij aandacht voor de strijd tegen mensenhandel en moderne slavernij.

De Walk for Freedom vraagt aandacht voor het groeiend aantal mensenhandel slachtoffers in de seksindustrie wereldwijd. In 2014 werden alleen al in Nederland 1.561 mogelijke slachtoffers van mensenhandel geregistreerd. Dit zijn de slachtoffers die een melding maken en dat is vaak maar het topje van de ijsberg. Veruit de meerderheid van de slachtoffers (88%) is vrouw en de grootste deel wordt uitgebuit in de seksindustrie.
De stoet vertrok vanaf het Lange Voorhout. Een van de deelneemsters vertelt: “Een vrouw kwam heel dichtbij fietsen, en zei in mijn oor “heel mooi, dank je wel!” Het raakte me echt. Ook al hebben we maar voor die ene vrouw gelopen, dan is de dag al geslaagd.” Veel mensen bleven staan of stapten van de fiets en stelden vragen. Met de lange rij vrouwen liep ook een team mee dat flyers met informatie over mensenhandel uitdeelde aan winkelend publiek en vragen beantwoordde.

SHOP Den Haag (hulpverleninginstelling voor (ex-)prostituees, slachtoffers mensenhandel en betrokkenen) was ook vertegenwoordigd. Peté van Putten: “Mensenhandel vindt ook plaats hier in Den Haag, hier om de hoek. Mensen hebben vaak geen flauw idee over hoe groot de problematiek van mensenhandel is. Het is een misverstand dat dit alleen over buitenlandse vrouwen gaat die naar hier gebracht worden. Het overgrote deel komt gewoon uit Nederland.”
Meer informatie
De Walk for Freedom is een bewustwordingsinitiatief vanuit The A21 Campaign en wordt op 17 oktober gelopen in 200 steden wereldwijd. In Nederland deden 10 steden mee, waaronder ook Rotterdam, Amsterdam en Utrecht. De Walk for Freedom in Den Haag werd georganiseerd door City Life Church, een kerk die al jaren The A21 Campaign ondersteunt. SHOP Den Haag (hulpverleninginstelling voor (ex-)prostituees, slachtoffers mensenhandel en betrokkenen) was ook vertegenwoordigd.

Kijk voor meer informatie over The A21 Campaign op www.A21.org of www.facebook.com/A21Netherlands

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.