Stijgende lijn bij Sheraldo Becker zichtbaar

Vrijdag 22 december: ADO Den Haag-PEC Zwolle. Aanvang 20.00 uur.

‘Jammer dat de winterstop eraan komt’

Sheraldo Becker komt steeds beter in vorm. En dat is bij trainer Fons Groenendijk niet onopgemerkt gebleven. Daar waar op de linkerflank de namen nogal eens wisselen, is de buitenspeler op rechts onomstreden.

Van de redactie

Twee assists zoals vorige week woensdag in de met 3-2 gewonnen wedstrijd tegen Roda JC had hij namens ADO Den Haag nog niet gegeven. “Nee, dat was de eerste keer. Roda JC was mijn beste wedstrijd van het seizoen. Het kan natuurlijk ook zijn dat die ploeg mij goed ligt, want vorig seizoen scoorde ik al na 47 seconden, haha. Maar serieus, ik merk dat het de laatste tijd steeds beter gaat. Eigenlijk is het jammer dat de winterstop eraan komt.”
Dat de vorm bij de 22-jarige rechtsbuiten stijgende is, valt ook trainer Fons Groenendijk op. Waar Becker vanaf de tribune nog wel eens de nodige kritiek krijgt, zijn er van de technische staf vooral lovende woorden. “Tegen Roda JC heeft hij zoveel meters gemaakt en de ploeg geholpen. Bovendien gaf hij twee assists. Ondanks de kritiek die er wel eens is, zet ik hem als een van de eersten op het wedstrijdformulier. Hij is zo dreigend, dat hij buiten elke discussie staat.”
Groenendijk, die hem nog uit zijn Ajax-periode kent, voegt dit hele seizoen al de daad bij het woord. Op de linkerflank staat de pikorde lang niet zo vast als op de andere zijde. In die zin was Beckers late vervanging niets anders dan een publiekswissel. “En dat is fijn om mee te maken, al was ik ook wel een beetje vermoeid en had ik last van een bovenbeenblessure.”

Vrije rol
Tegen zijn oude club PEC Zwolle kan hij aanstaande vrijdag de goede lijn doortrekken. In de Hanzestad kende hij als huurling van Ajax een prima periode. “Ron Jans en Fons Groenendijk zijn mensen die mij alle vertrouwen hebben gegeven. Ik krijg een vrije rol, mag soms links en soms rechts staan. Helaas kon ik dat vertrouwen niet altijd met een goede wedstrijd terugbetalen.”

Werk aan de winkel
Waarschijnlijk krijgen de supporters, net als vorig seizoen, na de winterstop het beste spel van Becker te zien. Dat is namelijk al jaren zo. Het is ook het moment om zijn doelstellingen te halen. Die staan op acht assists en zeven doelpunten. De tussenstand halverwege het seizoen is een goal en vijf voorzetten. “Er is dus nog werk aan de winkel. Maar ik heb er vertrouwen in. Waarom de tweede seizoenshelft altijd beter is, is voor mij ook een raadsel. Geen idee wat ik tijdens de vakantie goed doe. Misschien heb ik de zon nodig om energie te tanken. Dat zou het wel eens kunnen zijn!”

Foto: In de tweede seizoenshelft is Sheraldo Becker altijd beter dan de eerste.

Foto Laurens Lindhout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.