Stichting Rockodonts is van start

Vorig jaar op 17 december is de stichting Rockodonts opgericht. Een nieuwe stichting die zich ten doelstelt: het ondersteunen van ouderen om muziek te maken en het stimuleren van regionale muziekactiviteiten. In het najaar van 2015 had de zorgorganisatie Florence een plan gemaakt om 60-plussers bij elkaar te brengen door een muziekproject op te starten. In diverse regionale bladen waaronder De ZuidwesterKrant werd de behoefte hiervoor gepeild en kon men zich hiervoor inschrijven. Een enorm succes, zou later blijken.

In februari 2016 kwamen geïnteresseerde 60-plussers bij elkaar in Musicon en direct werden er die middag acht bands samengesteld. Florence Rockt is toen van start gegaan in samen werking met Musicon. Een week later werd al begonnen met de oefensessies in de repetitieruimtes van Musicon onder leiding van de bandcoaches Remco Visker en Ferdinand van Duuren. Verschillende bands hebben sinds die tijd al drie keer opgetreden op Parkpop. Ook zijn heel veel nieuwe vriendschappen uit dit project ontstaan.

Nu ongeveer 2,5 jaar na de oprichting heeft Florence besloten de financiële steun aan het project te beëindigen en moeten de bands op eigen benen verder. Gerard van Luijk: “Met steun van Musicon en Florence en in overleg met de gemeente Den Haag is besloten de stichting Rockodonts op te richten, mede om de middelen te werven die nodig zijn om deze doelstellingen te bereiken. De stichting wordt gedragen door leden uit drie bands. Wij hopen vanuit de nieuwe stichting het initiatief van Florence nog jaren lang in stand te houden. En ook met Florence samen te werken in de vorm van muzikale ondersteuning bij evenementen voor ouderen in de verzorgingstehuizen.”

Foto: Het bestuur van Rockodonts vlnr. Paul van Wel, Willem Monteiro, Wim Blume en Frans de Weger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.