Steenvoorde Klassiek brengt een vurig concert met het Artem trio

Het Artem trio bestaat uit drie topmuzikanten, Maria Lopez Belarte (piano), Violeta Gonzalez Tomas (cello) en Sara Balasch Lozano (viool). Op zondag 10 september om 14.30 uur treden deze drie Spaanse dames op in het theater van Florence woonzorgcentrum Steenvoorde.

Een trio bij wie “het vuur” in de muzikale uitvoering verzekerd is. Na hun studie aan verschillende Spaanse Conservatoria kwamen zij naar Nederland om zich verder te ontwikkelen. In 2017 studeerden zij af aan het Amsterdams Conservatorium en Hogeschool voor de kunsten Codarts Rotterdam. Het trio, dat in 2015 ontstond, heeft masterclasses en lessen gevolgd bij Gijs Kramers, David Kuyken, Bart van der Roer, Jeroen den Herder en Benzion Shamir. Naast kamermuziek spelen de leden van het trio ook regelmatig mee in verschillende professionele orkesten.

Het Artem trio heeft opgetreden in zalen en festivals in Spanje, Frankrijk en natuurlijk in Nederland, onder andere in de Jurriaanse Zaal van De Doelen in Rotterdam en het Kamermuziekfestival Den Haag. Het trio richt zich op het presenteren van de grote werken uit de kamermuziekliteratuur en doet dat in een breed scala van stijlen, van klassieke tot hedendaagse muziek. De dames zijn steeds op zoek naar verschillende manieren om de muziek uit te voeren. Bij hun optredens letten zij in het bijzonder op het brengen van de juiste sfeer en zoeken zij aansluiting bij het publiek. Zij spelen werken van onder andere Beethoven, Schubert en Sjostakovitsj.

Florence Steenvoorde, Generaal Spoorlaan 62, Rijswijk.
Aanvang 14.30 uur. Einde 16.00 uur.
Toegangskaart, inclusief het programma en pauzedrankje, is verkrijgbaar aan de deur van het theater vanaf 14.00 uur en kost € 9,00. Bewoners van Steenvoorde en houders van de FlorencePas betalen € 7,50 en kinderen tot 15 jaar € 6,50. Het theater beschikt over een ringleiding. Vrije zit. Programmawijzigingen voorbehouden. De voorstellingen zijn openbaar, dus niet alleen voor bewoners van Steenvoorde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.