Steenvoorde Klassiek brengt Andrei Serban

Op zondag 11 februari zal violist Andrei Serban en zijn ensemble, bestaande uit pianist Florin Lincan en accordeonist Nicolae Turcitu, om 14.30 uur naar het theater van Florence woonzorgcentrum Steenvoorde aan de Generaal Spoorlaan 62 in Rijswijk komen.

Het ensemble van Andrei Serban verzorgt wereldmuziek uit Roemenië, Hongarije en Russische melodieën. Memorabel, spectaculair en onbeschrijfelijk zijn slechts enkele van de bijvoeglijke naamwoorden die je zou kunnen noemen voor het beleven van dit concert. Andrei Serban is van Roemeens-Russische afkomst. Dat is de reden waarom zijn voorkeur uitgaat naar de folklore van deze landen. In 1970 richtte hij zijn eigen ensemble op. Het muziekgezelschap werd zeer succesvol ontvangen. Regelmatig trad Andrei Serban op voor radio en televisie en hij maakte tal van tournees in binnen- en buitenland. Naast de vele concerten was zijn ensemble ook in educatieve vorm werkzaam. In 1990 richtte hij zijn eigen vioolschool op en kon hierin al zijn ideeën verwezenlijken. Door zijn jarenlange ervaring in de klassieke- en folkloremuziek, combineerde hij beide genres in een programma met als resultaat: een muzikale rondreis van folklore tot klassiek.

Toegangskaart, inclusief het programma en pauzedrankje, is verkrijgbaar aan de deur van het theater vanaf 14.00 uur en kost €15,00. Houders van de FlorencePas en kinderen tot 15 jaar betalen €10,00 en bewoners van Steenvoorde € 7,50. Het theater beschikt over een ringleiding. Vrije zit. Programmawijzigingen voorbehouden. De voorstellingen zijn openbaar (niet alleen voor bewoners van Steenvoorde).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.