Startsein bouw 38 woningen Villapark Eikelenburgh

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM geeft het startsein voor de realisatie van een nieuw deelplan met 38 woningen in Villapark Eikelenburgh in Rijswijk. Het betreft een gevarieerd aanbod van herenhuizen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Wethouder Marloes Borsboom van de gemeente Rijswijk heeft maandag samen met Wilco van de Ban, directeur AM Zuidwest, de officiële handeling verricht tijdens een feestelijke bijeenkomst met kopers en andere belangstellenden. Er zijn 35 woningen verkocht en de drie overige woningen staan onder optie.

Villapark Eikelenburgh ligt in het gebied tussen de Sir Winston Churchilllaan, de Mgr. Bekkerslaan en de Rijner Watering. Kenmerkend voor de jonge villawijk is de markante jaren dertig signatuur van de Haagse school. De ontwikkeling omvat in totaal circa driehonderd woningen, waarvan er inmiddels 194 zijn gerealiseerd en/of in aanbouw zijn. Het ontwerp van de woningen is afkomstig van Van Egmond Totaal Architectuur.

Alle 38 woningen worden voorzien van een luxe badkamer en keuken met inbouwapparatuur en hebben een hoogwaardig afwerkingsniveau. De woningen zijn toekomstbestendig en duurzaam. De prijzen van de woningen in deze fase zijn vanaf circa € 450.000 voor een herenhuis tot € 850.000 voor een vrijstaande woning. Naar verwachting worden de woningen vanaf het vierde kwartaal van 2019 opgeleverd. De bouw is in handen van BAM Wonen. Meer informatie over Villapark Eikelenburgh is te vinden op Villaparkeikelenburgh.nl.

Gelukkig leven
Met dit project geeft AM invulling aan één van haar kernthema’s “Gelukkig leven”. Het is een ruim opgezette, kindvriendelijke wijk met veel aandacht voor de uitstraling van de openbare ruimte. De jonge villawijk heeft een sfeervolle jaren dertig architectuur met hoogwaardig afgewerkte woningen.

Foto: Wethouder Marloes Borsboom verricht samen met Wilco van de Ban de officiële handeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.