Stadsdeelderby haalt einde van de wedstrijd niet

De derby tussen S.V. Loosduinen en sv Madestein in de vierde klasse B is zaterdag uitgelopen op een ordinaire knokpartij. Nadat een speler van sv Madestein een grove overtreding beging en de speler die daarvan het lijdend voorwerp was een natrappende beweging maakte, barstte de hel los. Hierop legde scheidsrechter Tim van den Eshof uit Rotterdam bij een tussenstand van 2-2 de wedstrijd stil, die geen vervolg meer zou krijgen.

In een wedstrijd die begon met een minuut stilte ter nagedachtenis van het vorige week overleden S.V. Loosduinen ‘lid van verdienste’ Herman Fennema, startte de thuisploeg slecht. Al in de vierde minuut opende sv Madestein de score. Tien minuten stond echter de gelijkmaker alweer op het bord. Bij de tweede paal werkte Alvin van Reeuwijk de bal met zijn lichaam binnen.

Na de thee kwam een nog aanvallender sv Madestein uit de kleedkamer, maar het duurde nog tot de 62e minuut dat de 1-2 het scorebord bereikte. De thuisploeg was aangeslagen, maar herstelde zich snel. En weer was het Alvin van Reeuwijk die de stand gelijk trok. Dit tot grote ergernis van de bezoekers. De sfeer in het veld werd grimmig met stevig spel tot gevolg. Een paar minuten later ontspoorde de wedstrijd compleet. Na een pittig duel om de bal ging aanvoerder Roger Smees van de bezoekers zo hard in op Damian van der Horst, dat deze zich op zijn beurt niet wist in te houden en op zijn minst een natrappende beweging maakte. Niet alleen ontstond er een handgemeen tussen diverse spelers, ook verbaal werden alle grenzen overschreden.
Toen de twee kemphanen rood voorgehouden kregen en langzaam afdropen, leek de rust te kunnen wederkeren. Maar een smerige fluim midden in het gezicht van Van der Horst, brak de hel opnieuw los. De scheidsrechter, die eerst nog een afkoelingsperiode wilde inlassen, besloot daarop de wedstrijd definitief te staken. Het laatste woord is nu aan de Tuchtcommissie van de KNVB.

Zaterdag wacht voor de Blauwwitten de volgende derby. Op Sportpark Ockenburgh wordt gespeeld tegen PGS/Vogel, een tegenstander die afgelopen zaterdag koploper Hercules bijna bedwong. Het werd vlak voor tijd 1-1. De Loosduiners zijn gewaarschuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.