Sportprijzen uitgereikt tijdens Haags Sportgala 201

Honkballer Ber van Driel en korfbalster Celeste Split zijn maandagavond uitgeroepen tot beste Haagse Sportman en Sportvrouw van 2015. Beachvolleyballers Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst werden uitgeroepen tot beste Haagse Sportploeg. Haags Sporttalent 2015 is judoka Simeon Catherina terwijl zijn coach Vincent Krijgsman de beste Haagse Sportcoach van 2015 werd.

De sportprijzen zijn maandagavond uitgereikt tijdens het Haags Sportgala 2015 in het Grand Amrâth Kurhaus Hotel Den Haag. Presentator van het Haags Sportgala Bas Muijs reikte samen met (onder andere) keeper Tim Krul, beachvolleybalsters Madelein Meppelink en Marleen van Iersel en handbalster Sanne van Olphen de prijzen uit.

De toekenning van de Haagse sportprijzen wordt voor 50 procent door het publiek bepaald en voor 50 procent door een vakjury. Dit jaar bleken jury en publiek unaniem in hun oordeel. Bijna tienduizend Hagenaars brachten een stem uit op de genomineerden.

Oud-kunstrijdster en commentator Joan Haanappel ontving de oeuvreprijs uit handen van sportwethouder Rabin Baldewsingh. “Joan Haanappel is een Haagse die het kunstrijden in de vorige eeuw geliefd heeft gemaakt bij een groot publiek in Nederland,” aldus Baldewsingh na afloop van het succesvolle Sportgala. “Zij is zich na haar actieve schaatscarrière voor de sport blijven inzetten. Voor alles wat zij heeft gedaan en nog steeds doet heb ik deze grote dame van het kunstrijden de oeuvreprijs van het Haags Sportgala 2015 mogen uitreiken.”

Foto: Vlnr. Christiaan Varenhorst & Reinder Nummerdor, Ber van Driel, Joan Haanappel, Vincent Krijgsman, Simeon Catharina en Celeste Split. Foto Gemeente Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.