Sportcampus Zuiderpark: gigantisch en indrukwekkend

Afgelopen vrijdag werd de nieuwe Sportcampus Zuiderpark gepresenteerd aan de pers. De bouw van dit imposante complex is bijna afgerond. Het selecte gezelschap kreeg een exclusieve preview door middel van een rondleiding door het gigantische en indrukwekkende gebouw ‘dat werkelijk in alle hoeken sport ademt’. De drie participanten en toekomstige gebruikers, die de financiering van dit project hebben gerealiseerd, zijn de Gemeente Den Haag, de Haagse Hogeschool en ROC Mondriaan.

Door Klaas de Boer

Na de onvangst waren er welkomstwoorden en een korte uitleg van wethouder Baldewsingh, Son Burgers-Geerinckx (directeur Faculteit Gezondheid, Voeding en Sport Haagse Hogeschool) en Job Schenau (schooldirecteur ROC Mondriaan School voor Lifestyle, Sport en Bewegen). Daarna begon de rondleiding met de wethouder, directeuren en de projectleiders vanuit de drie partners.

Een volledige omschrijving van alle faciliteiten is niet mogelijk vanwege de complexiteit, maar hier volgen wel enige highlights. Het volledige complex bestaat uit twee etages en de totale oppervlakte beslaat 34.000 m2. Op het uit 15.000 m2 bestaande dak is sedum ofwel vetkruid geplant. Naast leslokalen, instructieruimtes en collegezalen voor studenten zijn gerealiseerd een breedtesporthal, een turnhal, een beachsporthal, een gymzalen, een danszaal, een dojo, en last but not least een topsporthal met een capaciteit van 3500 zitplaatsen.

Sportcampus Zuiderpark is een complex met faciliteiten voor veel verschillende sporten. En een kenniscentrum voor sportopleidingen, onderzoek en innovatie. Veel verenigingen, studenten en wijkbewoners kunnen in de toekomst hier gebruik van maken.

Het gebouw verandert door de scherpte en de stand van de zon steeds van kleur. “Het lijkt nog een beetje op een gigantische UFO die hier is geland, maar wel een hele mooie!” besluit wethouder Baldewsingh. En daar heeft hij helemaal gelijk in.
Momenteel wordt de inrichting verder afgemaakt en gaan de deuren van de Sportcampus Zuiderpark officieel open in juni.

Foto Gera Nieland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.