Speels Spaans en Spiegelcollage in Huis van de Grootmoeders

Per 19 augustus gaan de wijkactiviteiten Speels Spaans en Spiegelcollage door onder het Huis van de Grootmoeders. De wijkactiviteiten richten zich op bewoners van de wijk Bouwlust.

Speels Spaans
Speels Spaans draait om het leren van de Spaanse taal op een speelse manier, door middel van creatieve activiteiten, kunst, cultuur en muziek. De docent is Angelique Groeneveld. Naast de theorie en grammatica, onderwijst zij de belangrijkste Spaanse gespreksvaardigheden zodat deelnemers zich kunnen redden bij het bestellen van een paella in een restaurant, een wijntje in een bar, het reserveren van een strandstoel op het strand, de weg of tijd vragen, naar een winkel of dokter gaan of te zeggen wat ze leuk vinden. De lessen vinden plaats in een gemoedelijke sfeer, geen stress. Speels Spaans begint op zaterdag 19 augustus, en vindt plaats gedurende 8 zaterdagen van 13.30 tot 15.30 uur. De kosten Spaans zijn € 25 voor 8 lessen van twee uur, inclusief thee met lekkers. Aanmeldingen moeten vóór 19 augustus binnen zijn.

Spiegelcollage
SpiegelCollages maken is een creatieve activiteit waarbij deelnemers op een ontspannen manier meer inzicht krijgen in zichzelf. Op basis van gevoel en intuïtie kiezen ze afbeeldingen uit een tijdschrift en voegen ze deze samen tot een collage. Zo ontstaat er op intuïtieve manier een collage die geïnterpreteerd kan worden als een spiegel van je gemoedstoestand. Bij het maken van een spiegelcollage kan je antwoorden vinden op bepaalde vragen of verbinding vinden met wat er in je leeft. Het maken van de spiegelcollages vindt doorlopend plaats op donderdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur. De kosten zijn €5,- per keer.

Over het Huis van de Grootmoeders
Het Huis van de Grootmoeders organiseert laagdrempelige sociale activiteiten voor vrouwen van 55+ in de wijk Bouwlust. Het doel van het Huis van de Grootmoeders is om de levenservaring en wijsheid die deze vrouwen bezitten naar buiten te laten komen, eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan en de sociale cohesie in de wijk Bouwlust te verbeteren. Vrouwen uit alle culturen en alle lagen van de samenleving zijn welkom om activiteiten te volgen, maar ook om zelf een activiteit te organiseren.

Praktische informatie
Aanmelden voor Speels Spaans of Spiegelcollage kan door een mail te sturen naar huisvandegrootmoeders@hotmail.com. Kijk voor meer informatie op huisvandegrootmoeders.nl

Foto: Fotocollage gemaakt door Sigrit van Brouwershaven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.