Spectaculaire Sinterklaasoptocht door Den Haag Zuidwest

Voor de tiende achtereenvolgende keer wordt in Den Haag Zuidwest een spectaculaire Sinterklaasoptocht georganiseerd. En wel op zaterdag 24 november van 10.00 tot 16.00 uur. Dit unieke evenement wordt gerealiseerd doordat de vier winkeliersverenigingen Dierenselaan/Apeldoornselaan; Leyenburg; Betje Wolffstraat en Leyweg, de handen ineengeslagen hebben. De Sinterklaasoptocht zal deze vier winkelcentra bezoeken waar zij de kinderen en hun ouders zullen begroeten. Het wordt een grote optocht met zeker 15 voertuigen, ongeveer 130 zwarte pieten en uiteraard Sinterklaas.

De organisatie ligt in handen van Rob v.d. Berg en Henk en Steffen Grijspaardt. De uitvoering gebeurt door Rob van de Berg. Henk en Steffen Grijspaardt verzorgen de sponsoring en PR om het financiële plaatje rond te krijgen. “De optocht van vorig jaar was zoals de voorgaan de jaren zeer succesvol verlopen” vertelt Rob, “het aantal medewerkers is dit jaar verder gegroeid!” De opzet van een dergelijke optocht is geen kleinigheid. “Er lopen maar liefst 175 medewerkers rond die dag!”

Ook dit keer moeten er veel besprekingen gehouden worden met politie, gemeente, wegbeheerders en andere instanties. Daarnaast nog het regelen van de verkeersbegeleiders, de EHBO’ers, de visagistes, de voertuigen, het promotiemateriaal en de vergunningen. Henk enthousiast: “Voorafgaand aan het bezoek van Sinterklaas brengt de Kwibus een bezoek met een aantal danspieten die hun danskunsten vertonen en natuurlijk de muziekpieten om de boel alvast warm te laten draaien voor de komst van de Sinterklaas.”

Henk: “We werken ook nauw samen met HaagMedia. Via de gratis huis-aan-huiskrant, de ZuidwesterKrant, voorziet dit bedrijf Den Haag Zuidwest van veel publiciteit rondom onze optocht!”

De tijden waar Sinterklaas aankomt in de vier winkelcentra staan op de advertentiepagina in deze krant en op de site: www.sinterklaasindenhaagzuidwest.nl. Neem ook eens een kijkje op onze Facebookpagina Sinterklaas in Den Haag Zuidwest.

1 reactie

  1. H. van Buuren

    Vreemd dat Sinterklaas en zijn zwarte pieten dit jaar het Almeloplein niet zullen bezoeken. Altijd wel zo geweest maar nu – ná de opknapbeurt van het plein blijken de winkeliers alhier het benodigde geld niet op te willen hoesten. Enorm zonde en jammer voor de kinderen. Bah.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.