De Sociale Kruidenier gaat van start

Den Haag – Dit najaar start Stek in Den Haag-Zuidwest samen met de Voedselbank Haaglanden de Sociale Kruidenier, een rijdende winkel voor klanten van de voedselbank. Op verschillende dagdelen in de week zal deze rijdende winkel op drie locaties in Loosduinen, Bouwlust en Vrederust een nieuw, uitgebreider pakket gaan aanbieden. De Sociale Kruidenier zoekt op zeer korte termijn enthousiaste vrijwilligers, voor diverse taken.

“Onze klanten kunnen zelf hun boodschappen kiezen en wel uit een ruimer assortiment,” aldus projectleider Kees Buist enthousiast. “Tevens zetten zij hun talenten, kennis en ervaring in om eigen ambities te gaan realiseren, onder meer scholing en (vrijwilligers)werk. Dit met ondersteuning van speciaal hiervoor toegeruste vrijwilligers. De Sociale Kruidenier is een fantastisch project. Het geeft de mensen weer geloof in zichzelf!”

De gemeente Den Haag, een aantal particuliere fondsen en de protestantse Diaconie Den Haag zijn zo enthousiast over de Sociale Kruidenier dat zij het project ruimhartig met een bijdrage ondersteunen. “Een teken dat de geldgevers groot geloof hebben in de toegevoegde waarde van dit project!”

Maar de verkregen financiële bijdragen zijn op zichzelf niet genoeg: het draait immers om mensen die minder kansen hebben. Daarom zijn Stek en de wijkdiaconie dringend op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die mee willen helpen. “We zoeken vrijwilligers voor de taak van begeleider/coach, gastheer/gastvrouw/helper, winkelhelper en sociale media. Alle vrijwilligers die zich aanmelden, krijgen een speciaal op hun taak gerichte training.”

Aanmelden of meer informatie bij Kees Buist via kbuist@stekdenhaag.nl of 06-20401618. Zie www.stekdenhaag.nl/Sociale-Kruidenier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.