Snelle Benno Ridder verrast concurrentie: overwinning tijdens NK

In verraderlijke omstandigheden reed karter Benno Ridder vorig weekeinde één van zijn mooiste races van de laatste tijd. De 32-jarige rijder uit Den Haag won zondag in Berghem de tweede ronde van het Nederlands kampioenschap in de KZ Plus-klasse.

“Ik ben heel tevreden”, zei Benno na afloop. “Je doet mee om te winnen, anders moet je niet meedoen.” Dat hij de overwinning voor zich opeiste, had hem niet al te zeer verbaasd. “Het ging vrijdag in de trainingen al lekker. Ook de kwalificatie ging goed (daarin reed hij de vierde tijd, red.).” In de finale kwam hij als derde over de finish, maar werd hij door straffen van de twee rijders voor hem als eerste geklasseerd. “Natuurlijk was ik het liefste als eerste over de finish gekomen, maar zo gaat het soms in deze sport. En je moet er wel bij zitten om van die straffen te kunnen profiteren.”

Benno is een bekende in de kartwereld. Al vele jaren lang racet hij op schakelkarts, waarvan inmiddels al behoorlijk wat jaren op de KZ. Voor Benno is het een heuse familie-aangelegenheid, want zijn broer en vader staan altijd voor hem klaar tijdens de races. “Mijn broer racete vroeger ook, maar hij vond de techniek van het karten leuker dan het zelf rijden. Hij helpt me nu zo snel mogelijk te zijn. Daardoor kunnen we voorin meedoen.”

Benno reed jarenlang in het Belgisch en Frans kampioenschap ICC voor het team van oud-wereldkampioen Peter de Bruijn. Maar sinds zo’n tien jaar rijdt hij weer in het Nederlands kampioenschap. “Ik trek al heel lang aan een versnellingspook. Het is een heel verslavend spelletje.”

Benno Ridder wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Proforma, Knacr, PdB Racing, Falcon Race Karts en Torq Race Wear.

Fotograaf Bas Kaligis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.