Senioren gaan met sporters op bootcamp

Sociale Sportschool van start in Den Haag


De Sociale Sportschool in Den Haag. Sporters doen met ouderen een serieuze workout of bootcamp in Den Haag. De eerste gratis bootcamp is op 9 mei van 12.30 tot 13.30 uur met als startpunt Wijkcentrum Escampade aan de Escamplaan 61f.  Sociale Sportschool ambassadeur en oud-politica Sharon Gesthuizen zal het startsein geven. Deelnemers zijn welkom voor het feestelijke programma vanaf 12.00 uur. Aansluitend is er de mogelijkheid tot het nuttigen van een gezond hapje en drankje.

De bootcamps/workouts zijn op maat ontwikkeld door studenten (Teamplayers) van de Faculteit Gezondheid, Voeding en Sport (Haagse Hogeschool) en de opleiding Lifestyle, Sport en Bewegen (ROC Mondriaan). De workouts zijn voor iedereen toegankelijk en uitdagend, dus ook als je slecht ter been bent of gebruik maakt van een rollator of rolstoel. De afgelopen maanden hebben de studenten try-out bootcamps georganiseerd.
De bootcamps zijn tot stand gekomen door een samenwerking tussen Xtra met haar onderliggende welzijnsorganisatie Mooi welzijn, de stichting Sociale Sportschool en de Teamplayers.

Meedoen
Met uitzondering van de vakanties zijn er iedere donderdag om dezelfde tijd Sociale Sportschool bootcamps gepland in Den Haag. Wil je een serieuze work-out, en ben je een sporter met een sociaal hart? Geef je dan op via de website www.socialesportschool.nl

Ouderenactiviteiten
De Sociale Sportschool is succesvol gestart in ’s-Hertogenbosch. Het idee voor de bootcamps is bedacht door het kunstenaarsduo Sjaak Langenberg & Rosé de Beer. De Sociale Sportschool combineert een serieuze work-out met een sociaal karakter: sporters gaan samen met ouderen samen op bootcamp. Rolstoelen en rollators kunnen als fitnessapparaten worden gebruikt. De oefeningen zijn voor alle deelnemers fysiek uitdagend. Ze worden aangemoedigd en ondersteund door de ouderen die naar vermogen gelijktijdig hun eigen lichte oefeningen doen, of supporter zijn van de sporters. Ouderen komen weer buiten, zijn deelgenoot van een sociale activiteit met jongere mensen en leven daardoor zichtbaar op. Ook de sporters zijn enthousiast over de combinatie van sport en goed doen. Er is sprake van wederkerigheid en interactie. En doordat er altijd serieus wordt gesport trekt de activiteit jongere sporters aan. Deze vorm van verbinding hoeft niet enkel op individuele basis te zijn, maar kan ook plaatsvinden tussen bijvoorbeeld oudere en mantelzorger of oma en kleinzoon. De opvallende blauwe Sociale Sportschool trainingsjasjes en hippe instructievideo’s met knipoog dragen bij aan het succes. Het zorgt voor een hele andere beeldvorming rondom ouderenactiviteiten.

Landelijk platform
De stichting Sociale Sportschool heeft als doel om zoveel mogelijk sporters en ouderen samen te brengen. Na ’s-Hertogenbosch, Veghel, Eindhoven en Den Haag zijn er ook plannen om in onder meer Amstelveen en Oss Sociale Sportschool bootcampclubs te starten.
De matches tussen ouderenzorgcentra, welzijnsorganisaties en sportclubs worden op lokaal niveau gemaakt door de deelnemende partijen. De stichting biedt ondersteuning. Via het online landelijk platform www.socialesportschool.nl kunnen deelnemende partijen heel makkelijk sporters werven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.