Senioren digiwijs met de SeniorenTAB

Sinds 2017 heeft de ouderenzorg een nieuwe speler erbij; de SeniorenTAB. Deze handige tablet is door Stichting BOP speciaal ontwikkeld voor ouderen en mensen die in deze moderne digitale wereld extra ondersteuning kunnen gebruiken. Het apparaat heeft een eenvoudige en zeer overzichtelijke interface en is geïnstalleerd met alle belangrijke apps. Zo kun je bijvoorbeeld meteen mailen, het nieuws lezen en bankzaken regelen. Deze draagbare computer is dé oplossing voor mensen met beperkte computervaardigheden. Het gebruik ervan vergroot hun zelfstandigheid. Zo houden ze aansluiting op de dagelijkse gang van zaken. Het aantal senioren neemt de komende jaren sterk toe en steeds meer senioren zijn actief op internet, websites, apps en sociale media met tablet of smartphone.

Het CBS bracht eind december het nieuws dat meer ouderen in het bezit kwamen van een tablet of smartphone, 30 procent van de Nederlanders in deze leeftijdscategorie beschikte er in 2016 over. Drie jaar eerder had nog maar 10 procent een tablet en 5 procent een smartphone ter beschikking. Dat lijkt positief, maar uit onderzoek blijkt dat deze groep zich vooral beperkt tot het versturen en ontvangen van e-mails. In een wereld die dagelijks digitaler wordt, is dat toch echt te weinig. Stichting BOP wil iedereen graag digiwijs maken, vooral senioren en mensen die in deze moderne digitale wereld extra ondersteuning nodig hebben. Hierdoor wordt het voor deze groep ook mogelijk om mee te doen met de vooruitgang van deze tijd. Daarom ontwikkelde de stichting de SeniorenTAB. Met deze draagbare computer kunnen ouderen gemakkelijk gebruikmaken van de mogelijkheden van internet.

Sociale media
Mensen die in deze moderne digitale wereld extra ondersteuning nodig hebben, kunnen de SeniorenTAB ook goed gebruiken. Dankzij de grote knoppen en zoomfunctie is alles goed leesbaar. De tablet is ook direct te gebruiken na aanschaf. Foto’s van de (klein)kinderen bekijken op Facebook, berichten versturen met Messenger, Skypen met de (klein)kinderen, of een televisie-uitzending terugkijken: de tablet doet het allemaal. Alle belangrijke apps staan op de tablet, zoals Gmail, AD en Buienradar. De apps zijn overzichtelijk ingedeeld op categorie, waaronder ‘winkelen’, ‘spelletjes’ en ‘zorg’. Alles is zo snel en gemakkelijk terug te vinden.

Simpel en veilig
De tablet is speciaal aangepast aan mensen die de bediening van een computer of tablet lastig vinden. Zorgen over het installeren of updaten, firewalls of virussen of iets fout doen op de pc of laptop, behoren tot het verleden. De instellingen zijn afgeschermd en ook ‘vegen’ staat uitgeschakeld. Wil de gebruiker toch een andere app of een instelling veranderen? Is iets onduidelijk? Dan belt de gebruiker het eerste jaar gratis naar Hulp op Afstand. Zo worden vragen beantwoord en apps en instellingen aangepast, zonder dat de gebruiker iets hoeft te doen.

Ouderen digiwijs maken
De SeniorenTAB is voor € 279 verkrijgbaar via www.seniorentablet.nl. Het project IZI Gezond Lang Thuis van Gemeente Den Haag biedt haar cliënten de SeniorenTAB aan. De eenvoudige tablet is ook perfect geschikt en aanpasbaar voor andere gemeenten en zorgorganisaties die hun inwoners of cliënten digiwijs willen maken. Gemeente Den Haag is voorgegaan. Bewoners van Gemeente Den Haag met een Ooievaarspas konden in 2016 en 2017 de tablet met korting aanschaffen.

Cursus en extra informatie
Heeft u een SeniorenTAB/tablet of SeniorenMOB/smartphone en kunt u daar nog niet goed mee overweg, dan kunt u zich aanmelden voor een cursus. Bel gerust voor informatie naar het volgende telefoonnummer: 070 308 55 04

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.