Segbroekschaatsploeg schaatst 1500 euro bij elkaar voor Local Heroes

Op dinsdag 19 maart reden 20 Segbroekschaatsers samen met schaatscoach Jan Pieter Tensen gedurende 48 minuten hun sponsorrondjes op de Uithof. Traditioneel werd er weer gereden voor Local Heroes. Jeannine de Hoop Scheffer gaf het startschot. De baan was weer versierd met de rode, witte en blauwe kleuren van Local Heroes, de wanddoeken en de gekleurde letters’ Segbroek College helpt Local Heroes’.

Ook inspireerde de Keniase muziek de schaatsers tot het rijden van vele rondjes. Er werd in totaal 1500 euro opgehaald, waarbij Tensen (68 rondjes) goed was voor 600 euro en Isabel (100), Tazneem (120) en Kuba (100) droegen het leeuwendeel bij voor de 900 euro van de leerlingen. Het geld zal gebruikt worden voor de ondersteuning van een meisjesschool in Keringat te Kenia. De meisjes krijgen daarvoor onderwijs en kunnen zich voorbereiden op een carrière in de sport.
Op vrijdag wordt het succesvolle schaatsseizoen afgesloten met verkleed schaatsen en het ijsgala vindt plaats op 12 april in Ockenburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.