Segbroekschaatsploeg flikt het weer

Bij de afgelopen NK Scholenploegachtervolgingswedstrijden werden de Segbroekschaatsers voor de vierde maal de beste schaatsschool van Nederland (zie foto). Er was de afgelopen maanden ook van alles aangedaan om optimaal aan de start te komen zoals bijvoorbeeld trainen op Thialf op 10 maart jongstleden.

Er deden 60 ploegen mee van de vele scholen, die zich in de voorronden op de 6 ijsbanen hadden geplaatst. De recreanten meisjes en jongens tot 15 jaar wonnen op knappe wijze een zilveren plaats en de 2 recreantengroepen tot 18 jaar wonnen goud. De jongensploeg reed daarbij zelfs een Nederlands record. Daarmee was de koek nog niet op. Onder leiding van Eugenie Herrebout werd ook de exclusieve aftermovie gewonnen met de meeste likes op facebook, waarbij team 1A de gehele dag werd gefilmd.
Op de Segbroeksite staat het filmpje. Angelino werd de ijsspelletjeskoning en Yazz de ijspegelkoningin. Ook zij ontvingen een beker. Segbroek was met 70 leerlingen en ouders ook qua aantal het grootst. De sfeer was hierdoor geweldig en het plezier was niet meer van de gezichten van de leerlingen af te slaan. Teambuilding en zelfvertrouwen pur sang. Iedereen overtrof zichzelf, dus eigenlijk was iedereen winnaar. Dankbaar werk om zo kinderen te mogen begeleiden, aldus het trio Frank, Eugenie Herrebout en Jan Pieter Tensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.