Segbroekschaatsers massaal in actie voor goede doelen in 2018

Afgelopen maandag 19 februari schaatsten 350 brugklassers en 50 Segbroekschaatsers en Keniagangers respectievelijk voor Kenia en Local Heroes.

Rond 13.00 gaf Jeannine de Hoop Scheffer van Local Heroes het startsignaal aan de 50 Segbroekers, die zeer snel van start gingen. Ruim 45 minuten reden ze hun rondjes voor Local Heroes op de prachtig versierde baan in de kleuren van Local Heroes en Kenia.
Na afloop overhandigde organisator Jan Pieter Tensen de cheque aan Jeannine de Hoop Scheffer. Het geld, dat wordt opgehaald zal de Stichting Local Heroes gebruiken als ondersteuning van een Meisjesschool in Keringat te Kenia.

Brugklasgeweld
Daarna barstte het grote geweld los rond 15.00 uur, toen ruim 300 leerlingen uit alle 13 brugklassers ruim een half uur gingen schaatsen. Met veel vallen en opstaan onder genot van Keniase muziek werden de felbegeerde stempels voor ieder ronde opgehaald.

Het was een prachtig festijn en na afloop overhandigde Jerrie Suijker namens de Uithof een cheque van 2000 euro aan het Segbroek College. Dit was het bedrag van de gratis entree. Daarvoor dank. Ook Oomssport bedankt voor de gereduceerde huur voor de schaatsers. We hopen met de twee acties op 10.000 euro te komen, waarvan een kwart naar Local Heroes gaat en 75% naar de weeskinderen uit Kenia, die voor dit geld een jaar lang gratis lesgeld, studieboeken en eten ontvangen. De vertegenwoordigers van Verkaart Development Team waren dan ook zeer tevreden. Iedereen kon terugzien op een prachtig schaatsfeest en uiteraard zal dit tot in lengte van jaren herhaald worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.