Segbroek College wederom beste schaatsschool van Nederland

Met maar liefst 6 ploegen in de finale , waarbij 1 gouden, 1 zilveren en 3 bronzen medailles werden gewonnen. Door dit resultaat werd de felbegeerde NK SPA Over-All Scholen Trofee voor de beste schaatsschool geprolongeerd met bovendien 2 kampioensrecords.

Met een bus vol deelnemende Segbroekschaatsers, supporters, die aan de voorronde hadden mee gedaan en ouders werd afgelopen donderdagochtend rond 0.5.30 uur vertrokken naar het vernieuwde Thialf. Ook wel de mooiste en snelste baan van Europa genoemd. Het werd een prachtig schaatsfestijn, waarbij er op het snelle ijs vele kampioensrecords sneuvelden. Het Segbroek College had 6 goede ploegen, die uitstekend waren voorbereid. Onder hartstochtelijke aanmoedigingen van de vele meegereisde Segbroeksupporters presteerde het Segbroek College bijna optimaal. Alle 6 deelnemende Segbroekploegen kwalificeerden zich voor de finaleronden.

Records en prijzen
Citlali, Steffanie en Tess reden in de eerste twee omlopen al naar twee kampioensrecords op de twee ronden en in de finale maakten ze hun favorietenrol meer dan waar. Met 1.18.48 in wederom een record wonnen ze de titel bij de meisjes niet-licentiehouders tot 15 jaar.
De zeer sterke licentiehouders tot 15 jaar reden in de 2e omloop naar een zeer indrukwekkend kampioensrecord van 1.30 .77 over de drie ronden. Verantwoordelijk voor deze prestatie waren Paddy, Niels, Ted en Daan. Helaas viel één van de toppers in de finale, waardoor ze een zekere NK titel misliepen. Geen enkele ploeg kwam in de buurt van het record. Bij de jongens tot 14 jaar niet licentiehouders werd met 1.18.01 een prachtige 3e plaats gehaald over 2 ronden. Het bronzen trio bestond uit Sebastiaan, Thijmen en Jason.

Volgend jaar wellicht goud. Het sterke trio meisjes tot 18 jaar bestaande uit Emma, Kris en Jinte werden in de finale in een adembenemende race nipt met 1.3 seconde verslagen. Hun tijd van 1.11.86 was wel een Segbroekrecord. O.l.v. trainer/schaatser Yoran reden Florian, Jelle en benjamin Mika ondanks een val naar een bronzen medaille. Een zeer knappe prestatie leverden de jarige trainer/schaatser Dominique , Armand en Thomas door naar een verrassende bronzen medaille bij de licentiehouders jongens over 4 ronden te rijden. Zij reden een vlak schema en eindigde in 2.04.89.

Hoogtepunt
Door deze prachtige resultaten had het Segbroek College het regelmatigst gepresteerd in alle categorieën en werd voor de tweede keer de beste schaatsschool van Nederland en liet 39 scholen achter zich. Het Tabor College werd voor de tweede keer verslagen. Schaatscoach Jan Pieter Tensen, die voor de 30e keer aanwezig was bij het NK schoolschaatsen kon met zijn beide trainers Frank en Eugenie Herrebout, de meegereisde ouders en supporters terugzien op een onvergetelijk schaatsfestijn in de schaatstempel Thialf. Volgend jaar is het doel om voor de 3e keer in successie de NK titel in het Olympisch stadion te winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.