Segbroek College levert topprestatie bij schoolschaatsen

Afgelopen vrijdag werden tijdens de voorrondewedstrijden schoolschaatsen op de Uithof door de Segbroekschaatsers vier maal goud en vier maal zilver gewonnen. Een goede reclame voor het Segbroek College.

Er deden 57 teams van 11 scholen uit 8 verschillende plaatsen mee. Maar liefst 8 Segbroekploegen kwalificeerden zich voor het NK schoolschaatsen te Breda. Een optimale prestatie. Met overmacht werd voor de 9e maal het scholenklassement met 21 punten voorsprong op nummer 2 gewonnen. Er heerste een fantastische sfeer op de Uithof waar de Segbroekleerlingen elkaar samen met de ouders opzweepten tot ongekende prestaties. Rowin Hofker legden de beelden weer op vakkundige wijze vast. De thuisblijvers zullen er zeker spijt van hebben gehad, dat ze hier niet bij waren. De wedstrijden waren o.l.v. Ger Boelsma voortreffelijk georganiseerd. Op 12 maart zullen de Segbroekers proberen de NK titel voor de beste schaatsschool van Nederland voor de vierde maal te bemachtigen. De vooruitzichten zien er goed uit.

Prestaties
De meisjes (Anne, Maja, Yazz, Chenoah)en jongens (Liam, Camiel, Joppe, Ruben) uit de recreatieklassen t/m 14 jaar wonnen met respectievelijk 1.25 en 1.37 de titel op 2 ronden. Ook de meisjes (Kriss, Jinte, Citlali) tot 18 jaar wonnen goud met 1.19 over de 2 ronden en de jongens en meisje (Daan, Sebastiaan en Emma) tot 18 jaar reden 1.51 over 3 ronden.

Beide groepen tot 18 jaar realiseerden met hun tijden voor de beste jaarprestaties van de gereden voorronden en zijn kandidaat voor een NK titel in Breda. Het jongensteam van het Hofstad College is met 1.58 kanshebber voor een medaille.
Ook de licentiehouders jongens en meisjes tot 15 jaar lieten van zich spreken met tweede plaatsen in 1.46 en 1.48 over de 3 ronden. De begeleiders Frank Herrebout en Jan Pieter Tensen konden terugzien op een zeer geslaagd kampioenschap. Afgelopen zondag kregen de toekomstige brugklassers een schaatsclinic en de komende weken zal er nog hard getraind worden om in Breda nog betere tijden te realiseren. Op zaterdag 9 maart worden op Thialf de puntjes op de i gezet. Plezier en prestaties gingen afgelopen vrijdag hand in hand samen. Het is gewoon fijn om lid te zijn van de Segbroekschaatsploeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.