Schoonmaken in de Sportcampus

Mensen van de Haeghe Groep


De Haeghe Groep verbindt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt met bedrijven en overheden in Den Haag. Maar, wie zijn deze medewerkers? En wat doen ze zoal? In een serie van zes artikelen belichten we de medewerkers van de Haeghe Groep. In dit derde artikel komen de schoonmakers van de Sportcampus in het Zuiderpark aan bod.

De vermaarde Sportcampus wordt vakkundig schoongehouden door medewerkers van de Haeghe Groep. Dagelijks werken soms wel acht mensen hard aan het schoonmaken van de entreehal, de gangen, de kleedruimtes en de toiletten. Niet alleen op reguliere dagen, maar ook als er een groot internationaal sportevenement plaatsvindt. Zoals onlangs tijdens het DELA Beach Open waar we met Jules Mangroe (schoonmaker) en Marilyn Mohamatsaid (teammanager) spraken.
Meteen al bij de entree is Jules druk bezig met een speciale veegmachine. Marilyn: “Dit wordt nu meermalen per dag voor de veiligheid gedaan. Mensen nemen zand mee als ze kijken naar de beachvolleybal wedstrijden. Als we de vloer niet regelmatig reinigen, zou deze te glad worden.”
Jules werkt al 11 maanden in de Sportcampus. Eerder werkte hij voor de Haeghe Groep op andere locaties. Maar door zijn lichamelijke conditie moet hij het tegenwoordig wat kalmer aan doen. “Ik ben er trots op dat ik dit nog kan doen. Lopen is goed voor de aderen in mijn benen. Ik sport ook vaak, dat kan in de sportruimte in dit gebouw”. Marilyn vertelt dat iedereen de mogelijkheid heeft te sporten. “Dat kan op de Kerketuinenweg, maar ook hier. Het is gezond voor iedereen.” Marilyn vervolgt: ”Iedereen heeft het enorm naar zijn zin. De eerste groep begint om 7 uur in de ochtend, maar velen staan al om half 7 voor de deur te wachten.”

Jules: “Ik vind het erg leuk hier te werken, alleen tijdens dit soort evenementen is het erg chaotisch.” Marilyn beaamt dat. “Het is voor de mensen soms erg verwarrend. De grootte van het gebouw en de enorme drukte zijn soms best lastig.” Tijdens drukke evenementen ligt de nadruk op het schoonhouden van de toiletten en de kleedkamers, legt Marilyn uit. “Toiletrollen en handdoekrollen worden continu aangevuld.” De teammanager voegt eraan toe dat er een verschil is tussen schoon en schoonbeleving. “Ruiken mensen chloor of citronella, dan denken ze dat het schoon is. Maar chloor is uit den boze.” Hoe dan ook weet het team de Sportcampus prima schoon te houden. “We krijgen altijd een erg goede beoordeling tijdens de controles!”

Ook zaken doen met de Haeghe Groep? Kijk dan eens op www.Haeghegroep.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.