DE SCHEVENINGSE TRAPPEN in gebruik genomen, herinrichting Seinpostduin klaar

De fraaie trap, in de helling tussen het Seinpostduin en de Gevers Deynootweg, DE SCHEVENINGSE TRAPPEN zijn door wethouder Boudewijn Revis (Buitenruimte, VVD) en de winnaars van de prijsvraag Tineke en Nico de Jong in gebruik genomen. De naam is in de treden van de trap verwerkt. Hiermee is de herinrichting Seinpostduin afgerond.

Wethouder Boudewijn Revis vindt het mooi dat de trappen een zeer herkenbare naam hebben gekregen. “Deze naam past uitstekend in deze omgeving. Bovendien is de omgeving rondom de trap sterk verbeterd en is er groen toegevoegd daar waar het kan. Hierdoor hebben we met de herinrichting van het Seinpostduin een goede kwaliteitsslag in de buitenruimte kunnen maken. Op deze manier is deze omgeving aantrekkelijker voor bewoners, ondernemers en toeristen en kan men gemakkelijk naar de boulevard en het strand lopen en weer terug.”

Hans Grijzen, bestuurslid van de Stichting Wijk Overleg Scheveningen-Dorp bedacht de prijsvraag. Hij had zitting in de projectgroep Boulevard. Op 14 juni 2016 werd het voorlopig ontwerp met daarin de trap door het college vastgesteld. De Scheveningers wilden naar voorbeeld van de “Spaanse Trappen” in Rome  een naam bedenken voor de trap. Hans Grijzen hierover: “We waren destijds net in Rome geweest en daar is het idee ontstaan om een mooie naam voor die trap te bedenken. Daarom hebben we toen ook een prijsvraag uitgeschreven. Ik ben blij dat deze naam tussen de antwoorden stond, want Scheveningser dan dit kan het niet. Prachtig!”

Het ontwerp uit 2012 is op basis van wensen en ideeën uit de buurt vervolmaakt. Omwonenden en belanghebbenden hebben detailverbeteringen aangebracht. De herinrichting Seinpostduin maakt onderdeel uit van het veel bredere Programma De Kust Gezond. De Kust Gezond moet voor meer groen en voor een kwaliteitsverbetering zorgen van de buitenruimte in Scheveningen Bad. Zo worden onder andere de Noordelijke boulevard, de strandopgangen en belangrijke straten en pleinen opgeknapt. Met dit programma wil wethouder Boudewijn Revis Scheveningen weer meer allure geven en steviger op de kaart zetten, waardoor de badplaats mee blijft tellen in Noord West Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.