Save the Children Foute Kersttruiendag

Op 15 december is het voor het tweede jaar op rij de Save the Children Foute Kersttruiendag. Door heel Nederland gaan mensen op of rond die dag in zo’n te kleurige, te drukke maar in elk geval te foute kersttrui naar hun werk, naar een (sport)event of naar school. Onder het motto ‘Doe Goed In Een Foute Trui’ brengen ze geld bij elkaar voor kinderen in de kou.

Terwijl de dagen korter en kouder worden, zoeken in Nederland vrienden en families de gezelligheid en de warmte op. Voor kinderen op de vlucht in Syrië, Jordanië, Libanon, Irak, Afghanistan en op de Balkan brengt de kou juist nieuwe zorgen. Ze moeten overleven in tenten of onder zeiltjes, zonder bescherming tegen de winterkou. Speciaal voor deze kinderen roept Save the Children dit jaar opnieuw op om de warmte te delen. Trek op of rond 15 december een Foute Kersttrui aan en doneer voor kinderen in de kou, of nog beter: sluit je aan bij de Foute Kersttruiendag met je hele familie, op school, op kantoor of op je club en bedenk ludieke acties om geld bijeen te brengen voor kinderen in de kou.

Meedoen is makkelijk, en wie zich aanmeldt via savethechildren.nl/kerst krijgt een gratis ideeënpakket thuisgestuurd. Dus trek een trui aan en doe mee: voor 3 euro heeft een kind al een warme trui.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.