Samenstellen van de Haagse Korfbal Historie

Op woensdag 27 februari is er een informatiebijeenkomst (een soort Kunst en Kitsch) van 10.00 tot 12.00 uur in de kantine van ALO, de oudste korfbalvereniging in Den Haag (in de Bosjes van Pex). Een aantal bekende oud-korfballers zullen herinneringen ophalen en anekdotes vertellen. Tevens wordt iedereen opgeroepen om langs te komen met korfbalherinneringen, anekdotes, foto’s, krantjes en andere attributen.

In november 2018 is het eerste deel van de boekenserie ‘De Haagse Korfbal Historie’ verschenen. De uitgever, de Nederlandse Sportboeken Club, is momenteel bezig met de samenstelling van een tweede deel van deze serie. Maar er ontbreekt nog heel veel informatie.

“Wij zijn dus op zoek naar informatie over zowel bestaande als niet meer bestaande Haagse korfbalclubs (onder andere Houtsnippen, Hou Stand, Pams, VES, Rood Wit). Bijna iedereen die lid is of lid is geweest van een Haagse korfbalclub, heeft wel herinneringen, attributen, documenten en dergelijke. Het gaat om foto’s, redactionele bijdragen, krantjes, oude tenues, bekers, vlaggen, documenten, films of bijzondere anekdotes (vertel ze, dan worden ze ter plekke opgetekend), of wat dan ook dat interessant is om de Haagse korfbalhistorie in boekvorm vast te leggen.”

Samenstellers van de boekenserie zijn onder meer de bekende korfbaljournalist Ton van Rijswijk en voormalig Den Haag Topsport medewerker Rob Blokpoel. Bent u die dag verhinderd? Laat dit dan even weten via een mail (korfbaldenhaag@ziggo.nl) of telefoontje (06-28803883).
Reageren kan ook via facebook bij “korfbal in de regio Den Haag”.
Gescande foto’s en documenten kunnen ook via wetransfer.com naar het email adres worden verzonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.