Column Richard de Mos: Samen sterker

Misschien ben ik sentimenteel maar mijn hart ligt in Escamp. Mijn opa en oma woonden er. Ik ben er opgegroeid en ik was kind aan huis bij winkelcentrum Leyweg. Bij de coalitieonderhandelingen stak ik meteen mijn vinger op toen Escamp voorbijkwam. Ja, ik wilde wel stadsdeelwethouder worden. Iedere week weer bewijzen bewoners, ondernemers en maatschappelijke initiatieven dat ik de juiste keuze heb gemaakt.

Onlangs was ik bij Kies! Sociale Supermarkt, een mooi en lovenswaardig initiatief tegen armoede in Den Haag Zuidwest. Ze laten klanten van de voedselbank Haaglanden zélf de boodschappen kiezen en geven daarmee het geloof in eigen kunnen terug. Dat vind ik heel belangrijk. Ik hoop dat de mensen met een laag inkomen de weg weten te vinden naar Kies! Op Facebook vind je meer informatie: www.facebook.com/kiessocialesupermarkt.

Ik geloof heilig in nieuw elan en nieuwe trots voor de wijken in Escamp. Tegelijkertijd zien we dat dit stadsdeel op dit moment het slechtst bewegende stadsdeel van Den Haag is. Er wordt te weinig gesport, terwijl we zoveel fantastische sportveldjes en andere sportvoorzieningen hebben. Die moeten we veel meer gaan gebruiken! Daarom lanceerde ik afgelopen week het Haags Sportkwartier, een nieuwe manier van kijken naar ons stadsdeel. We gaan van Escamp het meest sportieve stadsdeel van Den Haag maken.

De Sportcampus in het Zuiderpark, op de plek van het oude ADO-stadion, zien we als de spil van de wijken Moerwijk, Morgenstond, Bouwlust en Vrederust. 1500 sportstudenten die in de campus studeren, gaan ons helpen. De opleidingen staan bijvoorbeeld open voor het idee van studiepunten voor opdrachten in het Haags Sportkwartier. Naast de Sportcampus heeft Escamp met de Uithof, als gebied en als pand, nog een enorm sporticoon in de wijk.

Met sport als middel gaan samen de leefbaarheid verhogen. We willen mensen activeren en hun dagelijkse leefwereld verbeteren. Sportief gedrag zien we graag, of het nou om écht sporten gaat, of om een wandeling maken met de buurman of -vrouw. Meedoen? Ga naar DenHaag.nl of neem contact op met onze projectleider: nathalie.nuiten@denhaag.nl.

Richard de Mos (Hart voor Den Haag / Groep de Mos)
Wethouder stadsdeel Escamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.