Samen met jouw hond of kat vrijwilligerswerk doen

Wil jij samen met jouw liefste huisdier ‘liefde op pootjes’ geven aan cliënten van Humanitas DMH in Den Haag? Stichting ZorgDier Nederland is op zoek naar representatieve, zelfstandige vrijwilligers die over een goed gesocialiseerde hond of kat beschikken en na selectie en een gratis cursus wekelijks een uurtje op bezoek willen komen bij een of meer cliënten in de locatie Het Zamen aan de Tripstraat 137 in Den Haag.

“Humanitas DMH en ZorgDier zijn een samenwerking gestart om ouderen met een licht tot matige verstandelijke beperking wekelijks van helend contact met huisdieren te laten genieten. Wij willen zoveel mogelijk mensen toegang bieden tot een unieke, dierbare en verantwoorde vorm van huisdiercontact in de zorg. Een bezoek met een zorgdier heeft aantoonbaar activerend en therapeutisch effect (zie kader) en is bovendien een geweldige ervaring.”

Door het stimulerend contact via een eigen huisdier is zorgdierwerk in vergelijking met andere informele zorgactiviteiten uniek. Het is wetenschappelijk aangetoond dat de combinatie mens/dier meer effect heeft op cliënten dan wanneer iemand zonder dier op bezoek komt. Een dier maakt makkelijk contact met een mens en andersom. De wekelijkse bezoekjes van ‘hun’ hond of kat zet de bewoners van Het Zamen aan tot bewegen en communiceren en het roept affectieve gevoelens op. Opgeleide vrijwilligers en hun huisdieren ontvangen veel positieve energie tijdens hun bezoekjes. Ze kunnen hierbij rekenen op professionele ondersteuning van ZorgDier en Humanitas DMH.

“Vind jouw dier het leuk om samen op pad te gaan en nieuwe mensen te ontmoeten? Wil jij samen met jouw eigen huisdier mensen een leuk moment bezorgen? Kom dan op 21 maart om 19.00 uur naar onze informatiebijeenkomst in de Tripstraat 137, 2571 DK Den Haag.”

Voor meer informatie of inschrijving als aspirant vrijwilliger of ideeën voor financiële steun: www.zorgdier.nl of 06-10592212.


Huisdieren oefenen een positieve invloed uit op kwetsbare dierenliefhebbers.
Geestelijk: gevoelens van eenzaamheid, depressie, stress en angst verminderen.
Fysiek: hartslag en bloeddrukverlagend, het contact stimuleert beweging.
Sociaal: mens/dier interactie vormt brug naar contact met mensen, doorbreekt sociaal isolement.
Psychosociaal: minder onrustgevoelens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.