Samen gezellig klussen op het groene schoolplein van Grote Beer

Basisschool Grote Beer aan de Guntersteinweg heeft een groen schoolplein, waar de kinderen en bewoners van Moerwijk in een uitdagende speelomgeving in contact komen met de natuur. Om het plein helemaal af te maken zoeken de school ouders en buurtbewoners om op zaterdag 11 maart tijdens NL Doet te komen klussen.

De kinderen hebben met tekeningen, maquettes en verhaaltjes aangegeven wat ze leuk vinden. Heleen Eshuis van Bureau ‘In Het Wild’ heeft een prachtig ontwerp gemaakt. Er is een uitgebreide kruip- en klauterroute, een pannaveld, een buitenlesplek met podium en plantenbakken. Tevens werd er gebruik gemaakt van natuurlijke en gebruikte materialen.

“Zaterdag 11 maart doet Grote Beer mee aan NL Doet, georganiseerd door het Oranjefonds,” aldus Emmy Huijben. “We zoeken ouders en buurtbewoners die ons helpen met de plantjes, het knutselen van vogelhuisjes en de insectenhotels. Mensen die muziek maken, zijn ook van harte welkom. Grote Beer wil dat het plein na schooltijd en in het weekend een ontmoetingsplek wordt voor iedereen. Contact met de natuur stimuleert de creativiteit en de fantasie van groot en klein. Het daagt uit tot verkennen en bewegen. Deze ervaringen leiden tot respect en waardering voor de natuur. Binnenkort wordt het plein officieel geopend.”

Geïnteresseerden kunnen een email naar ehuijben@grotebeer.lucasonderwijs.nl sturen.
Het groene schoolplein is mede gefinancierd door Fonds 1818, VSB, Gemeente Den Haag, Jantje Beton en de Stichting Boschuysen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.